СДС: Објелоданите детаље договора

Српска демократска странка (СДС) позвала је данас директора "Ауто-путева Републике Српске" Душана Топића и министра саобраћаја и веза Српске Неђу Трнинића да се усагласе шта су потписали са кинеским инвеститорима на самиту у Софији "с обзиром на то да су контрадикторне њихове јучерашње изјаве о уговору за изградњу ауто-пута Бањалука-Приједор".

Република Српска 19.07.2018 | 14:23
СДС: Објелоданите детаље договора
"Док Трнинић демантује да је потписан уговор, директор `Ауто-путева` тврди да је потписан повољан уговор о градњи ауто-пута Приједор-Бањалука", саопштено је из СДС-а.

У СДС-у сматрају да путну инфраструктуру треба градити путем концесија, али не на начин како то раде Трнинић и Топић који више личи на лизинг уговор него на концесију и што ће бити прескупо за Српску.

"Позивамо Топића да објелодани уговор о изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор, који је очигледно већ договорен између Владе Републике Српске и кинеске компаније да би се јавност упознала са свим аспектима уговора", наведено је у саопштењу.

СДС од Топића тражи и да покаже студије на основу којих су Министарство саобраћаја и веза и "Ауто-путеви" дошли до податка да ће путарина годишње износити 60 милиона КМ.

У СДС-у су истакли да су приходи од путарине прецијењени за 50 милиона КМ, што ће грађане Републике Српске за 30 година коштати милијарду и по марака.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

роле

19.07.2018 12:34

Тразите уговоре за аутопутеве онда кад покрпите рупе у опстинама у којима јос "владате"..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

19.07.2018 13:43

Дај ми плату достојну цовјека да могу да прехраним своју породицу па радите онда аутопутеве. Па ми избјегавамо аутопут бл-градиска због 2,5 КМ. Е онда мозес мислити каква смо биједа И какав нам је зивот.

Name

Јанко

19.07.2018 12:56

Лоповлук је највиси у путарству. ДНС гори од СНСД-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Серб

20.07.2018 05:04

Роле ти си један тупан ал огромни

ОДГОВОРИТЕ