SDS: Objelodanite detalje dogovora

Srpska demokratska stranka (SDS) pozvala je danas direktora "Auto-puteva Republike Srpske" Dušana Topića i ministra saobraćaja i veza Srpske Neđu Trninića da se usaglase šta su potpisali sa kineskim investitorima na samitu u Sofiji "s obzirom na to da su kontradiktorne njihove jučerašnje izjave o ugovoru za izgradnju auto-puta Banjaluka-Prijedor".

Republika Srpska 19.07.2018 | 14:23
SDS: Objelodanite detalje dogovora
"Dok Trninić demantuje da je potpisan ugovor, direktor `Auto-puteva` tvrdi da je potpisan povoljan ugovor o gradnji auto-puta Prijedor-Banjaluka", saopšteno je iz SDS-a.

U SDS-u smatraju da putnu infrastrukturu treba graditi putem koncesija, ali ne na način kako to rade Trninić i Topić koji više liči na lizing ugovor nego na koncesiju i što će biti preskupo za Srpsku.

"Pozivamo Topića da objelodani ugovor o izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor, koji je očigledno već dogovoren između Vlade Republike Srpske i kineske kompanije da bi se javnost upoznala sa svim aspektima ugovora", navedeno je u saopštenju.

SDS od Topića traži i da pokaže studije na osnovu kojih su Ministarstvo saobraćaja i veza i "Auto-putevi" došli do podatka da će putarina godišnje iznositi 60 miliona KM.

U SDS-u su istakli da su prihodi od putarine precijenjeni za 50 miliona KM, što će građane Republike Srpske za 30 godina koštati milijardu i po maraka.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

role

19.07.2018 12:34

Trazite ugovore za autoputeve onda kad pokrpite rupe u opstinama u kojima jos "vladate"..

ODGOVORITE
Name

Da

19.07.2018 13:43

Daj mi platu dostojnu covjeka da mogu da prehranim svoju porodicu pa radite onda autoputeve. Pa mi izbjegavamo autoput bl-gradiska zbog 2,5 KM. E onda mozes misliti kakva smo bijeda I kakav nam je zivot.

Name

Janko

19.07.2018 12:56

Lopovluk je najvisi u putarstvu. DNS gori od SNSD-a.

ODGOVORITE
Name

Серб

20.07.2018 05:04

Роле ти си један тупан ал огромни

ODGOVORITE