Рајолина идеја: Ђиђо као замена за Ђиђија

Уколико Ареола појача Рому, ова замисао би могла да се оствари.

Фудбал 20.07.2018 | 21:00
Рајолина идеја: Ђиђо као замена за Ђиђија
Вести које се ових дана могу прочитати у вези миланског посрнулог великана углавном нису добре за навијаче. У мору негативних ствари једно од ретких позитивних дешавања јесте дефинитивни одлазак кинеских инвеститора, чији плодови безидејног рада и даље гуше клуб, због чега нови руководиоци морају хитно да реагују и почну са преслагањем редова.

То ће, готово је извесно, за резултат имати продају најбољих и највреднијих играча, пошто су дугови прешли границу разумног и Милан је већ сада у огромним проблемима. Због тога и не чуди што је агент капитена Леонарда Бонућија већ био на разговорима са челницима Пари Сен Жермена и дошао на праг договора за трансфер у рангу од 30.000.000 до 40.000.000 евра, а према садашњим проценама искусни штопер неће бити једини који ће се из Милана директно преселити у Париз. 

Наиме, један од најмоћнијих агената планете Мино Рајола има идеју да карту за Париз купи и свом најдражем бисеру - Ђанлуиђију Донаруми. Није први пут да се ова вест помиње, али сада је поново активирана и делује као да би Рајолина замисао могла да се оствари. Италијански Скај тврди да сада све зависи од исхода преговора Пари Сен Жермена и Роме за Алфонса Ареолу, чији је агент такође Рајола. Уколико млади голман пређе у редове Вучице, за шта би римски клуб морао да плати велику провизију Рајоли, суперагент ће покушати да издејствује да можда и најталентованији голман данашњице постане прва замена легендарном Ђиђију Буфону. Из ове перспективе изгледа као немогућа мисија, пре свега јер је Донарума израстао у одличног првог голмана, што само са собом повлачи чињеницу да би Ђиђо сада тешко пристао да гледа у леђа чак и асу какав је Буфон, упркос томе што се то већ дешавало у италијанској репрезентацији. 

Историја је, међутим, показала да се Донарума мало шта пита у целој причи, пошто је Рајола претходна два лета претворио у пакао и за ултраталентованог чувара мреже и за Милан због сталног нуђења другим клубовима, где је агент покушао да заради огроман новац. Донарума је због тога имао великих проблема на терену, али и приватном животу, навијачи су му окренули леђа, чак га једном приликом гађали лажним новцем, јасно инсинуирајући да му је само до пара стало. 

Овог лета, изгледа, тешко је да ће Донарума имати жељу да остане у Милану, који је избачен из европских такмичења, а стање у каси је критично. Донарума, опет, као опцију има и трансфер у Челси, који је после извесног одласка Тиба Куртое у Реал чини се остао без могућности да ангажује Алисона Бекера (Ливерпул договорио трансфер, али преокрет је и даље могућ у теорији). 

Засад је све у домену приче, али јако брзо клупко ће се одмотати. Алисон ће отићи, Ареола вероватно доћи у Рим, а онда креће забава...

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар