Rajolina ideja: Điđo kao zamena za Điđija

Ukoliko Areola pojača Romu, ova zamisao bi mogla da se ostvari.

Fudbal 20.07.2018 | 21:00
Rajolina ideja: Điđo kao zamena za Điđija
Vesti koje se ovih dana mogu pročitati u vezi milanskog posrnulog velikana uglavnom nisu dobre za navijače. U moru negativnih stvari jedno od retkih pozitivnih dešavanja jeste definitivni odlazak kineskih investitora, čiji plodovi bezidejnog rada i dalje guše klub, zbog čega novi rukovodioci moraju hitno da reaguju i počnu sa preslaganjem redova.

To će, gotovo je izvesno, za rezultat imati prodaju najboljih i najvrednijih igrača, pošto su dugovi prešli granicu razumnog i Milan je već sada u ogromnim problemima. Zbog toga i ne čudi što je agent kapitena Leonarda Bonućija već bio na razgovorima sa čelnicima Pari Sen Žermena i došao na prag dogovora za transfer u rangu od 30.000.000 do 40.000.000 evra, a prema sadašnjim procenama iskusni štoper neće biti jedini koji će se iz Milana direktno preseliti u Pariz. 

Naime, jedan od najmoćnijih agenata planete Mino Rajola ima ideju da kartu za Pariz kupi i svom najdražem biseru - Đanluiđiju Donarumi. Nije prvi put da se ova vest pominje, ali sada je ponovo aktivirana i deluje kao da bi Rajolina zamisao mogla da se ostvari. Italijanski Skaj tvrdi da sada sve zavisi od ishoda pregovora Pari Sen Žermena i Rome za Alfonsa Areolu, čiji je agent takođe Rajola. Ukoliko mladi golman pređe u redove Vučice, za šta bi rimski klub morao da plati veliku proviziju Rajoli, superagent će pokušati da izdejstvuje da možda i najtalentovaniji golman današnjice postane prva zamena legendarnom Điđiju Bufonu. Iz ove perspektive izgleda kao nemoguća misija, pre svega jer je Donaruma izrastao u odličnog prvog golmana, što samo sa sobom povlači činjenicu da bi Điđo sada teško pristao da gleda u leđa čak i asu kakav je Bufon, uprkos tome što se to već dešavalo u italijanskoj reprezentaciji. 

Istorija je, međutim, pokazala da se Donaruma malo šta pita u celoj priči, pošto je Rajola prethodna dva leta pretvorio u pakao i za ultratalentovanog čuvara mreže i za Milan zbog stalnog nuđenja drugim klubovima, gde je agent pokušao da zaradi ogroman novac. Donaruma je zbog toga imao velikih problema na terenu, ali i privatnom životu, navijači su mu okrenuli leđa, čak ga jednom prilikom gađali lažnim novcem, jasno insinuirajući da mu je samo do para stalo. 

Ovog leta, izgleda, teško je da će Donaruma imati želju da ostane u Milanu, koji je izbačen iz evropskih takmičenja, a stanje u kasi je kritično. Donaruma, opet, kao opciju ima i transfer u Čelsi, koji je posle izvesnog odlaska Tiba Kurtoe u Real čini se ostao bez mogućnosti da angažuje Alisona Bekera (Liverpul dogovorio transfer, ali preokret je i dalje moguć u teoriji). 

Zasad je sve u domenu priče, ali jako brzo klupko će se odmotati. Alison će otići, Areola verovatno doći u Rim, a onda kreće zabava...

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar