ЕП до 20: ''Орлићи'' кидају као ''орлушине''!

Србија са +47 до четвртфинала, следе Французи! Млада кошаркашка репрезентација Србије пласирала се у четвртфинале У20 Европског првенства у Немачкој. Плус 47 у осмини финала ЕП! Сад тек иде оно право - Французи! Румуни нису имали шансе. . .

Кошарка 18.07.2018 | 22:20
ЕП до 20: ''Орлићи'' кидају као ''орлушине''!
"Орлићи" су у осмини финала декласирали Румунију 105:58, решивши меч већ у првом полувремену.

Након +11 после уводних десет минута, српски кошаркаши су дотукли компије са 27:8 у другом кварталу.

Србија је имала шесторицу играча са двоцифреним учинком, а најефикаснији је био Александар Аранитовић са 18 поена.

Пратили су га Стефан Момиров и Бориша Симанић са по 13, 12 је додао Милош Глишић, док је десет убацио Душан Баслаћ.

У четвртфиналу У20 ЕП Србија ће играти против Француске, која је у осмини финала декласирала Црну Гору 70:37.

Истакли су се Батист Туаф са 15 и Иван Февлер са десет поена.

Знало се да су млади кошаркаши Србије фаворите, али да ће овако немилосрдно изгазити комшије из Румуније то већ није могло да се очекује. Међутим, изабраници Влада Јовановића су решили да судар осмине финала на Европском првенству у Немачкој искористе не само да се загреју за одлучујуће мечеве, већ и да будућим ривалима утерају страх у кости. Против Румуна бруталних 105:58!

А шта писати о утакмици коју су Орлићи добили са 57 поена разлике? Рецимо да је била плод добре тимске игре оличене и у податку да су шесторица наших играча забележила двоцифрен кошгетерски учинак. Предњачио јеАлександар Аранитовић са 18 поена за 18 минута на паркету, по 13 су убацили Бориша Симанић и Стефан Момиров, 12 је убацио Милош Глишић, а округло 10 Душан Беслаћ и Алекса Раданов.

Проценат шута за два поена – невероватних 73,91 одсто! Укупно из игре – 61,76 одсто. Нападачки савршена утакмица. Плус 18 скокова више од ривала, 17 асистенција… Неравноправан меч.

Успешно обављен задатак – сада је најбитније не полетети у ваздух прерано. Јер наредни изазов биће много тежи. Ривал Србије у четвртфиналу биће Француска, а и она се данас играла са ривалом. Против Црне Горе 70:37 уз 15 поена 192 центиметара високог бека шутера Батиста Чуафеа из Нантера. Али одбрана је урадила посао за Француску, једног од главних фаворита за највиши пласман.

Али неће ни њима бити лако против Аранитовића и другова.

Преостали четвртфинални парови су Шпанија – Израел (победник иде на бољег из дуела Србија – Француска), Турска – Немачка и Хрватска – Италија.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар