EP do 20: ''Orlići'' kidaju kao ''orlušine''!

Srbija sa +47 do četvrtfinala, slede Francuzi! Mlada košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale U20 Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Plus 47 u osmini finala EP! Sad tek ide ono pravo - Francuzi! Rumuni nisu imali šanse. . .

Košarka 18.07.2018 | 22:20
EP do 20: ''Orlići'' kidaju kao ''orlušine''!
"Orlići" su u osmini finala deklasirali Rumuniju 105:58, rešivši meč već u prvom poluvremenu.

Nakon +11 posle uvodnih deset minuta, srpski košarkaši su dotukli kompije sa 27:8 u drugom kvartalu.

Srbija je imala šestoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, a najefikasniji je bio Aleksandar Aranitović sa 18 poena.

Pratili su ga Stefan Momirov i Boriša Simanić sa po 13, 12 je dodao Miloš Glišić, dok je deset ubacio Dušan Baslać.

U četvrtfinalu U20 EP Srbija će igrati protiv Francuske, koja je u osmini finala deklasirala Crnu Goru 70:37.

Istakli su se Batist Tuaf sa 15 i Ivan Fevler sa deset poena.

Znalo se da su mladi košarkaši Srbije favorite, ali da će ovako nemilosrdno izgaziti komšije iz Rumunije to već nije moglo da se očekuje. Međutim, izabranici Vlada Jovanovića su rešili da sudar osmine finala na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj iskoriste ne samo da se zagreju za odlučujuće mečeve, već i da budućim rivalima uteraju strah u kosti. Protiv Rumuna brutalnih 105:58!

A šta pisati o utakmici koju su Orlići dobili sa 57 poena razlike? Recimo da je bila plod dobre timske igre oličene i u podatku da su šestorica naših igrača zabeležila dvocifren košgeterski učinak. Prednjačio jeAleksandar Aranitović sa 18 poena za 18 minuta na parketu, po 13 su ubacili Boriša Simanić i Stefan Momirov, 12 je ubacio Miloš Glišić, a okruglo 10 Dušan Beslać i Aleksa Radanov.

Procenat šuta za dva poena – neverovatnih 73,91 odsto! Ukupno iz igre – 61,76 odsto. Napadački savršena utakmica. Plus 18 skokova više od rivala, 17 asistencija… Neravnopravan meč.

Uspešno obavljen zadatak – sada je najbitnije ne poleteti u vazduh prerano. Jer naredni izazov biće mnogo teži. Rival Srbije u četvrtfinalu biće Francuska, a i ona se danas igrala sa rivalom. Protiv Crne Gore 70:37 uz 15 poena 192 centimetara visokog beka šutera Batista Čuafea iz Nantera. Ali odbrana je uradila posao za Francusku, jednog od glavnih favorita za najviši plasman.

Ali neće ni njima biti lako protiv Aranitovića i drugova.

Preostali četvrtfinalni parovi su Španija – Izrael (pobednik ide na boljeg iz duela Srbija – Francuska), Turska – Nemačka i Hrvatska – Italija.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar