ЕП: "Делфини" чекају Мађаре?!

Италија убедљиво победила у дербију А групе Европског првенства, што значи да би у четвртфиналу лако могли да се састану Србија и Мађарска.

Остали спортови 19.07.2018 | 10:15
ЕП: "Делфини" чекају Мађаре?!
Ако у мечевима последњег кола групне фазе и потом у осмини финала не буде великих изненађења, у четвртфиналу Европског првенства у Барселони састаће се Србија и Мађарска!

Мађари су у среду увече изгубили од Италије резултатом 5:12 (0:5, 4:2, 0:2, 1:3), па им остаје да у дуелу са Немачком потврде статус фаворита и победом освоје друго место у А групи.

Онда би у осмини финала ишли на трећепласирану селекцију групе Ц, највероватније Холандију, а победника тог меча чекаће Србија, која за "оверу" првог места у Д групи треба да савлада Словачку.

"Делфини" и Мађари су се на великим такмичењима последњи пут састали у првом колу олимпијског турнира у Рио де Жанеиру 2016. Резултат је био 13:13, али нашим северним суседима недостаје неколико асова из тадашњег састава, као што су браћа Варга и Хосњански, али и неколико добрих "играча задатка".

Пре Рија, две ватерполо силе су важне мечеве одиграле на ЕП у Будимпешти 2014.

У групи је било 8:6 за домаћина, а у финалу 12:7 за Србију, у партији "делфина" за незаборав и другу од три узастопне титуле континенталног првака.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар