EP: "Delfini" čekaju Mađare?!

Italija ubedljivo pobedila u derbiju A grupe Evropskog prvenstva, što znači da bi u četvrtfinalu lako mogli da se sastanu Srbija i Mađarska.

Ostali sportovi 19.07.2018 | 10:15
EP: "Delfini" čekaju Mađare?!
Ako u mečevima poslednjeg kola grupne faze i potom u osmini finala ne bude velikih iznenađenja, u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Barseloni sastaće se Srbija i Mađarska!

Mađari su u sredu uveče izgubili od Italije rezultatom 5:12 (0:5, 4:2, 0:2, 1:3), pa im ostaje da u duelu sa Nemačkom potvrde status favorita i pobedom osvoje drugo mesto u A grupi.

Onda bi u osmini finala išli na trećeplasiranu selekciju grupe C, najverovatnije Holandiju, a pobednika tog meča čekaće Srbija, koja za "overu" prvog mesta u D grupi treba da savlada Slovačku.

"Delfini" i Mađari su se na velikim takmičenjima poslednji put sastali u prvom kolu olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru 2016. Rezultat je bio 13:13, ali našim severnim susedima nedostaje nekoliko asova iz tadašnjeg sastava, kao što su braća Varga i Hosnjanski, ali i nekoliko dobrih "igrača zadatka".

Pre Rija, dve vaterpolo sile su važne mečeve odigrale na EP u Budimpešti 2014.

U grupi je bilo 8:6 za domaćina, a u finalu 12:7 za Srbiju, u partiji "delfina" za nezaborav i drugu od tri uzastopne titule kontinentalnog prvaka.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar