Окслејд-Чемберлен пропушта цијелу сезону!

Мало лоших вести и за навијаче Ливерпула.

Фудбал 20.07.2018 | 13:00
Окслејд-Чемберлен пропушта цијелу сезону!
Све је било идилично. Знало се од раније да стиже Наби Кеита, али управа Ливерпула је успела да додатно изненади навијаче куповином Џердана Шаћирија и Фабиња, пре свега Алисона, који се само чека на Енфилду. Није ипак баш све могло да протекне као у најлепшем сну. Па данас и прва лошта вест. Врло лоша.Алекс Окслејд Чемберлен ће после сасвим солидне прве сезоне у дресу Редса. пропустит скоро целу наредну.

Чемберлен се, подсетимо, повредио у дуелу са Ромом у полуфиналу Лиге шампиона. Уклизао је у покушају да узме лопту Александру Коларову – отишли су лигамент колена. Малтене сви. Знало се то. Само што је Ливерпул крио дијагнозу у тајности. Према данашњем клупском саопштењу, популарни Окс је тако желео како не би нарушавао атмосферу пред финале Лиге шампиона против Реала.



То је прошло. Прошао је и Мундијал у Русији. И време је било да се сазна. Ливерпул је објавио да ће Окслејд Чемберлен пропустити већи део сезоне. Да цитирамо иако знамо да граматички баш сасвим исправно: “огромну већину сезоне”. Локални медији додају: неће ни играти.

Окслејд Чемберлен је подвргнут операцији још у мају, протекла је успешно, али…

“Није било никаквих погоршања. Ово смо и очекивали. Претпостављали смо да ће потрајати оволико чим се повредио, сигурни смо били када је оперисан”,  каже тренер Јирген Клоп одбијајући да детаљно говори о повреди.

Сигурно ће неко рећи да је разлог томе вероватно и тежина повреде, али сада то и није најбитније. Најбитније је…

“Следећа сезона је само о опоравку. Ако буде нешто и одиграо гледаћемо на те минуте као на бонус”, свестан је Клоп.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар