Okslejd-Čemberlen propušta cijelu sezonu!

Malo loših vesti i za navijače Liverpula.

Fudbal 20.07.2018 | 13:00
Okslejd-Čemberlen propušta cijelu sezonu!
Sve je bilo idilično. Znalo se od ranije da stiže Nabi Keita, ali uprava Liverpula je uspela da dodatno iznenadi navijače kupovinom Džerdana Šaćirija i Fabinja, pre svega Alisona, koji se samo čeka na Enfildu. Nije ipak baš sve moglo da protekne kao u najlepšem snu. Pa danas i prva lošta vest. Vrlo loša.Aleks Okslejd Čemberlen će posle sasvim solidne prve sezone u dresu Redsa. propustit skoro celu narednu.

Čemberlen se, podsetimo, povredio u duelu sa Romom u polufinalu Lige šampiona. Uklizao je u pokušaju da uzme loptu Aleksandru Kolarovu – otišli su ligament kolena. Maltene svi. Znalo se to. Samo što je Liverpul krio dijagnozu u tajnosti. Prema današnjem klupskom saopštenju, popularni Oks je tako želeo kako ne bi narušavao atmosferu pred finale Lige šampiona protiv Reala.



To je prošlo. Prošao je i Mundijal u Rusiji. I vreme je bilo da se sazna. Liverpul je objavio da će Okslejd Čemberlen propustiti veći deo sezone. Da citiramo iako znamo da gramatički baš sasvim ispravno: “ogromnu većinu sezone”. Lokalni mediji dodaju: neće ni igrati.

Okslejd Čemberlen je podvrgnut operaciji još u maju, protekla je uspešno, ali…

“Nije bilo nikakvih pogoršanja. Ovo smo i očekivali. Pretpostavljali smo da će potrajati ovoliko čim se povredio, sigurni smo bili kada je operisan”,  kaže trener Jirgen Klop odbijajući da detaljno govori o povredi.

Sigurno će neko reći da je razlog tome verovatno i težina povrede, ali sada to i nije najbitnije. Najbitnije je…

“Sledeća sezona je samo o oporavku. Ako bude nešto i odigrao gledaćemo na te minute kao na bonus”, svestan je Klop.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar