Тур: Томас преузео жуту мајицу пред најтежу етапу!

Британски бициклиста Џеран Томас победио је у 11. етапи Тур д'Франса и преузео чело у генералном пласману.

Остали спортови 18.07.2018 | 20:05
Тур: Томас преузео жуту мајицу пред најтежу етапу!
Возач Скај тима напао је лидере етапе у последњих шест километара на успону Ла Росие, за којима је заостајао 90 секунди.

За победу се борила група у којој су били четвороструки шампион Крис Фрум, те Томас Домулин, Микел Ниеве, Наиро Кинтана и Гај Мартин, да би их на крају све надмашио Томас.

Двадесет секунди иза њега кроз циљ су прошли Думулин и Фрум, а две секунде иза њих Карузо и Ниеве.

"Било је нестварно. Нисам ово очекивао. Напао сам инстинктивно, намерио сам се да обиђем Думулина. Штета је због Ниевеа јер је сјајан момак, али морао сам да идем на победу", рекао је Томас.

Лидер Тура од треће етапе Белгијанац Грег ван Авермет је остао далеко иза у главној групи, а Томас је успео да надокнади више од два минута заостатка уочи ове етапе и тако преузео жуту мајицу.

"Увек је част обући жуту мајицу. Знао сам да имам добру шансу, али нисам знао како ће остали да возе. Очекивали смо нападе. Веровали смо једни у друге", додао је нови лидер Тур д'Франса.

Возачи Скаја су опет демонстрирали своју моћ на планинским етапама, јер је у генералном поретку иза Томаса управо тимски колега Фрум са минут и 25 секунди заостатка, а следе Думулин са +1,44 минута, Винченцо Нибали са +2,14, те Примож Роглић са +2,23.

Наредна, 12. етапа Тура на програму је у четвртак, а вози се од Бурж Сент Мориса до Алп Дуеза у дужини од 175 км и успоном са 768 на 1.850м надморске висине.

"За мене је ово најтежа етапа на овогодишњем Туру са 5.000 метара успона. Биће дивље. Успон на Кол де ла Маделеин траје два сата, делује као да траје заувек, а почињеш све знајући да те чекају још два успона", анализирао је етапу Марк Кавендиш.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар