Договорено! Шанса каријере за Николу Калинића!

Чоло тражио, Рамадани завршио! Хрват се сели из Милана.

Фудбал 20.07.2018 | 09:00
Договорено! Шанса каријере за Николу Калинића!
После вишедневних преговора, договорен је трансфер Николе Калинића из Милан у Атлетико из Мадрида!

Мадриђани ће довести Хрвата на позајмицу из Милана за 2.500.000 евра, а на крају сезоне имају обавезу да га откупе за 17.500.000 европскоих новчаница. Дакле, укупно ће платити 20.000.000 евра за њега. Пре годину дана, Милан га је довео из Фиорентине по истој формули, с тим што је их укупно коштао 25.000.000 евра.

Милан је са Калинићем изгубио и на финансијском, и на спортском плану. Очекивали су од њега макар 20 голова у сезони, а на крају је постигао само шест погодака на 31 утакмици у Серије А и у већем делу сезоне био можда и најгори играч Росонера. У финишу га је публика узела на зуб због консантних промашаја и у последњих неколико мечева сезоне је извиждан. Био је то знак да је растанак неминован, а онда је Калинић упао у још већу дубиозу. Протеран је са Мундијала из хрватске репрезентације јер је ширио негативну енергију и пропустио историјску шансу да игра у финалу...

У таквој ситуацији је било мало заинтересованих клубова, али је Чоло Симеоне био међу реткима који су сматрали да Калинић може да се врати у форму из Фиорентине. Инсистирао је недељама на трансферу, а познати менаџер Фали Рамадани је добио одрешене руке од Мадриђана да преговара у њихово име. После напорних преговора, Рамадани је успео и завршио трансфер свог клијента у Ателтико.

Очекује се Калинић до краја недеље напусти припреме Милана и да почетком следеће недеље буде промовисан у Мадриду.

За Хрвата ће ово бити шанса да спаис каријеру под командном палицом Дијега Симеонеа. Наравно, намењена му је улога трећег нападача у конкуренцији Гризмана и Дијега Косте, али биће довољно утакмица у сезони да искористи минутажу. На Метрополитану ће заменити Кевина Гамеира који се сели у Валенсију.

Очекује се још долазак Желсона Мартинса и десног бека (Сидибе или Кастро) чиме би Ателтико завршио са куповинама овог лета.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар