Dogovoreno! Šansa karijere za Nikolu Kalinića!

Čolo tražio, Ramadani završio! Hrvat se seli iz Milana.

Fudbal 20.07.2018 | 09:00
Dogovoreno! Šansa karijere za Nikolu Kalinića!
Posle višednevnih pregovora, dogovoren je transfer Nikole Kalinića iz Milan u Atletiko iz Madrida!

Madriđani će dovesti Hrvata na pozajmicu iz Milana za 2.500.000 evra, a na kraju sezone imaju obavezu da ga otkupe za 17.500.000 evropskoih novčanica. Dakle, ukupno će platiti 20.000.000 evra za njega. Pre godinu dana, Milan ga je doveo iz Fiorentine po istoj formuli, s tim što je ih ukupno koštao 25.000.000 evra.

Milan je sa Kalinićem izgubio i na finansijskom, i na sportskom planu. Očekivali su od njega makar 20 golova u sezoni, a na kraju je postigao samo šest pogodaka na 31 utakmici u Serije A i u većem delu sezone bio možda i najgori igrač Rosonera. U finišu ga je publika uzela na zub zbog konsantnih promašaja i u poslednjih nekoliko mečeva sezone je izviždan. Bio je to znak da je rastanak neminovan, a onda je Kalinić upao u još veću dubiozu. Proteran je sa Mundijala iz hrvatske reprezentacije jer je širio negativnu energiju i propustio istorijsku šansu da igra u finalu...

U takvoj situaciji je bilo malo zainteresovanih klubova, ali je Čolo Simeone bio među retkima koji su smatrali da Kalinić može da se vrati u formu iz Fiorentine. Insistirao je nedeljama na transferu, a poznati menadžer Fali Ramadani je dobio odrešene ruke od Madriđana da pregovara u njihovo ime. Posle napornih pregovora, Ramadani je uspeo i završio transfer svog klijenta u Ateltiko.

Očekuje se Kalinić do kraja nedelje napusti pripreme Milana i da početkom sledeće nedelje bude promovisan u Madridu.

Za Hrvata će ovo biti šansa da spais karijeru pod komandnom palicom Dijega Simeonea. Naravno, namenjena mu je uloga trećeg napadača u konkurenciji Grizmana i Dijega Koste, ali biće dovoljno utakmica u sezoni da iskoristi minutažu. Na Metropolitanu će zameniti Kevina Gameira koji se seli u Valensiju.

Očekuje se još dolazak Želsona Martinsa i desnog beka (Sidibe ili Kastro) čime bi Ateltiko završio sa kupovinama ovog leta.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar