Може ли Дортмунд себи да га приушти?

Драгоцени пакет од 60. 000. 000 евра? Ипак, наводи се да тренутне шансе за довођење хрватског нападача нису нимало велике, с обзиром да је Хрват уговором везан до 2020. године и да има плату од 5. 000. 000 евра.

Фудбал 19.07.2018 | 21:00
Може ли Дортмунд себи да га приушти?
Борусија Дортмунд и Марио Манџукић - колико је реално? Како пише немачки Билд, Милионери се надају да ће долазак Кристијана Роналда у Јувентус изазвати домино ефекат на тржишту нападача, односно погурати одлазак хрватског голгетера из Торина.

Дортмунд тражи право решење за напад још од одласка Пјера Емерика Обамејана у Арсенал прошле сезоне. Миши Бачуаји је био на позајмици у другом делу сезоне, али је након њеног истека остала потпуно упражњена позиција централног нападача.

Борусијини челници већ недељама траже своју шансу да ангажују Манџукића, а прва понуда је прематврдњи Билда већ одбијена.

Ипак, наводи се да тренутне шансе за довођење хрватског нападача нису нимало велике. Манџукић је са Јувентусом везан уговором до 2020. године и евентуална куповина не би била нимало јефтина за Милионере. Обештећење би износило негде око 30.000.000 евра, а Борусија би морала да "испоштује" и плату од 10.000.000 евра по сезони, што би уз трогодишњи уговор фудбалеру донело пакет од 60.000.000 евра. Подсетимо, Манџукић у Јувентусу има око 5.000.000 евра годишње. 

Манџукићев статус у Јувентусу након доласка Роналда у многоме ће зависити од тога да ли ће Маурицио Сари успети да убеди Стару даму и Гонзала Игуаина за прелазак у Челси. Уколико Аргентинац оде, тешко је очекивати да ће Јувентус допустити да клуб напусти и Хрват.

Дортмунд је Манџукића пропусти да доведе још 2014. године. На крају је одлука пала на Ћира Имобилеа, који се испоставио као потпуно промашена инвестиција. Сада је ситуација далеко тежа.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар