Može li Dortmund sebi da ga priušti?

Dragoceni paket od 60. 000. 000 evra? Ipak, navodi se da trenutne šanse za dovođenje hrvatskog napadača nisu nimalo velike, s obzirom da je Hrvat ugovorom vezan do 2020. godine i da ima platu od 5. 000. 000 evra.

Fudbal 19.07.2018 | 21:00
Može li Dortmund sebi da ga priušti?
Borusija Dortmund i Mario Mandžukić - koliko je realno? Kako piše nemački Bild, Milioneri se nadaju da će dolazak Kristijana Ronalda u Juventus izazvati domino efekat na tržištu napadača, odnosno pogurati odlazak hrvatskog golgetera iz Torina.

Dortmund traži pravo rešenje za napad još od odlaska Pjera Emerika Obamejana u Arsenal prošle sezone. Miši Bačuaji je bio na pozajmici u drugom delu sezone, ali je nakon njenog isteka ostala potpuno upražnjena pozicija centralnog napadača.

Borusijini čelnici već nedeljama traže svoju šansu da angažuju Mandžukića, a prva ponuda je prematvrdnji Bilda već odbijena.

Ipak, navodi se da trenutne šanse za dovođenje hrvatskog napadača nisu nimalo velike. Mandžukić je sa Juventusom vezan ugovorom do 2020. godine i eventualna kupovina ne bi bila nimalo jeftina za Milionere. Obeštećenje bi iznosilo negde oko 30.000.000 evra, a Borusija bi morala da "ispoštuje" i platu od 10.000.000 evra po sezoni, što bi uz trogodišnji ugovor fudbaleru donelo paket od 60.000.000 evra. Podsetimo, Mandžukić u Juventusu ima oko 5.000.000 evra godišnje. 

Mandžukićev status u Juventusu nakon dolaska Ronalda u mnogome će zavisiti od toga da li će Mauricio Sari uspeti da ubedi Staru damu i Gonzala Iguaina za prelazak u Čelsi. Ukoliko Argentinac ode, teško je očekivati da će Juventus dopustiti da klub napusti i Hrvat.

Dortmund je Mandžukića propusti da dovede još 2014. godine. Na kraju je odluka pala na Ćira Imobilea, koji se ispostavio kao potpuno promašena investicija. Sada je situacija daleko teža.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar