Хоће ли борци добити помоћ

Власници "дивљих" грађевина у Републици Српској добили су нову шансу да озаконе своје куће и тако избјегну њихово рушење, јер је прошлог мјесеца усвојен нови закон о легализацији бесправно изграђених објеката.

Република Српска 18.07.2018 | 20:37
Хоће ли борци добити помоћ
Удружење ратних-војних инвалида Зворник затражлио је од Градске управе да ова категорија буде ослобођена трошкова легализације бесправно изграђених објеката.

Преко 200 ратних-војних инвалида у Зворнику живи у бесправно изграђеним домовима. И то углавном у избјегличким насељима Економија, Каракај и Брањево.

Недељко Митровић један је од њих. Саградио је кућу 2002. године када је од општине добио плац. Сад је на ред дошла наплата. Ставио је на папир трошкове легализације, те ће како каже морати издвојити преко 6 000 марака да кућу преведе на себе.

Нови Закон о легализацији бесправно саграђених објеката, усвојен прошлог мјесеца, даје свакој јединици локалне заједнице самоуправе да одреди, да ли ће и у којем проценту субвенционисати ратне-војене инвалиде и породице погинулих бораца у легализацији бесправно изграђених објеката. 

Зворнички РВИ очекују да ће град укинути накнаду за плаћање трошкова легализације, јер би на тај начин били изједначени са онима који су добили станове од државе.

Из Градске упрве су обећали да ће наћи најповољније рјешење како би овој категорији олакшали измирење обавеза.

(БН телевизија)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ЗВ

18.07.2018 19:05

Још нешто, Мијановица питајте како је рањен? Никако не би смио бити РВИ. Ал’ колико је “Мијановица” у РС, добро ми ово све и издрзавамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈОЈА

18.07.2018 20:14

ДОБИЦЕ ПОМОЦ КАД ДОДИК ПРОДА ЈАБУКЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

18.07.2018 22:52

Држава дала плац да се прави кућа сад као та кућа нелегална треба платити држави да буде на теби е јадо

ОДГОВОРИТЕ