Hoće li borci dobiti pomoć

Vlasnici "divljih" građevina u Republici Srpskoj dobili su novu šansu da ozakone svoje kuće i tako izbjegnu njihovo rušenje, jer je prošlog mjeseca usvojen novi zakon o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata.

Republika Srpska 18.07.2018 | 20:37
Hoće li borci dobiti pomoć
Udruženje ratnih-vojnih invalida Zvornik zatražlio je od Gradske uprave da ova kategorija bude oslobođena troškova legalizacije bespravno izgrađenih objekata.

Preko 200 ratnih-vojnih invalida u Zvorniku živi u bespravno izgrađenim domovima. I to uglavnom u izbjegličkim naseljima Ekonomija, Karakaj i Branjevo.

Nedeljko Mitrović jedan je od njih. Sagradio je kuću 2002. godine kada je od opštine dobio plac. Sad je na red došla naplata. Stavio je na papir troškove legalizacije, te će kako kaže morati izdvojiti preko 6 000 maraka da kuću prevede na sebe.

Novi Zakon o legalizaciji bespravno sagrađenih objekata, usvojen prošlog mjeseca, daje svakoj jedinici lokalne zajednice samouprave da odredi, da li će i u kojem procentu subvencionisati ratne-vojene invalide i porodice poginulih boraca u legalizaciji bespravno izgrađenih objekata. 

Zvornički RVI očekuju da će grad ukinuti naknadu za plaćanje troškova legalizacije, jer bi na taj način bili izjednačeni sa onima koji su dobili stanove od države.

Iz Gradske uprve su obećali da će naći najpovoljnije rješenje kako bi ovoj kategoriji olakšali izmirenje obaveza.

(BN televizija)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

ZV

18.07.2018 19:05

Još nešto, Mijanovica pitajte kako je ranjen? Nikako ne bi smio biti RVI. Al’ koliko je “Mijanovica” u RS, dobro mi ovo sve i izdrzavamo.

ODGOVORITE
Name

JOJA

18.07.2018 20:14

DOBICE POMOC KAD DODIK PRODA JABUKE

ODGOVORITE
Name

Dr

18.07.2018 22:52

Država dala plac da se pravi kuća sad kao ta kuća nelegalna treba platiti državi da bude na tebi e jado

ODGOVORITE