Лесор из Звезде у Уникаху?!

Шпански медији пишу да су преговори у току и да црвено-бели траже обештећење од 350. 000 евра.

Кошарка 19.07.2018 | 11:30
Лесор из Звезде у Уникаху?!
Уникаха жели Лесора, а Звезда 350.000 евра! Уникаха жели да комплетира екипу за наредну сезону довођењем Матијаса Лесора из Црвене звезде, преноси тамошњи портал 'Сур'.

Француски центар Матијас Лесор један је од играча Црвене звезде који су под уговором, али су мале и све мање шансе да он и следеће сезоне носи дрес првака Србије.

Посебно на дан када је на Малом Калемегдану склопљена потпуно нова центарска линија.

Експлозивни Француз, чију је сезону 17/18 ипак обележио промашени зицер за победу Звезде у трећој утакмици АБА финала, могао би да настави каријеру у Шпанији, јер га жели Уникаха.

"Иако су преговори 'отворени', они неће бити лаки", објавио је шпански портал "Дијарио Сур".

"Црвена звезда захтева исплату комплетне 'излазне' клаузуле за играча у износу од 350.000 евра", објашњено је.

Из Шпаније стиже и објашњење да Уникаха има новца за трансфере, јер је зарадила довољно одласцима Недовића, Мекалума, Брукса, Огастина и Ђоана Плазе.

"Преговори са Звездом су тек почели и очекује се да у наредним данима буде разјашњено. Ако разговори не дају резултат, Уникаха ће се окренути Франку Елегару, који је прошле сезоне играо за Локомотиву Кубањ", такође је наведено.

Две стране се наводно налазе у преговорима већ десетак дана, а проблем је излазна клаузула у уговору снажног крилног центра – која износи 350.000 евра.

Челници шпанског тима у први мах нису желели да плате споменуту цифру, црвено-бели истовремено нису желели да одустану од онога што стоји у уговору, а последње информације говоре да ће Лесор ипак завршити у екипи Ђоана Плазе.

Такође, Француз је изнео своје захтеве који износе 600.000 евра по сезони фиксно, нешто што не би требало да представља проблем у преговорима.

У случају да до договора на крају не дође, резервна опција за екипу из Малаге јесте искусни Американац Френк Елегар, који је прошлу сезону провео у Локомотиви Кубањ.

Лесор је прошле сезоне у Евролиги просечно бележио 8,5 поена и скоро шест ухваћених лопти, али је врло могуће да ће напустити Мали Калемегдан јер су црвено-бели у само неколико дана довели неколико појачања.

Подсетимо, у редове шампиона Србије за кратко време стигла су три висока играча – Душан Ристић, Мајк Цирбес и Мајкл Оџо.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар