Lesor iz Zvezde u Unikahu?!

Španski mediji pišu da su pregovori u toku i da crveno-beli traže obeštećenje od 350. 000 evra.

Košarka 19.07.2018 | 11:30
Lesor iz Zvezde u Unikahu?!
Unikaha želi Lesora, a Zvezda 350.000 evra! Unikaha želi da kompletira ekipu za narednu sezonu dovođenjem Matijasa Lesora iz Crvene zvezde, prenosi tamošnji portal 'Sur'.

Francuski centar Matijas Lesor jedan je od igrača Crvene zvezde koji su pod ugovorom, ali su male i sve manje šanse da on i sledeće sezone nosi dres prvaka Srbije.

Posebno na dan kada je na Malom Kalemegdanu sklopljena potpuno nova centarska linija.

Eksplozivni Francuz, čiju je sezonu 17/18 ipak obeležio promašeni zicer za pobedu Zvezde u trećoj utakmici ABA finala, mogao bi da nastavi karijeru u Španiji, jer ga želi Unikaha.

"Iako su pregovori 'otvoreni', oni neće biti laki", objavio je španski portal "Dijario Sur".

"Crvena zvezda zahteva isplatu kompletne 'izlazne' klauzule za igrača u iznosu od 350.000 evra", objašnjeno je.

Iz Španije stiže i objašnjenje da Unikaha ima novca za transfere, jer je zaradila dovoljno odlascima Nedovića, Mekaluma, Bruksa, Ogastina i Đoana Plaze.

"Pregovori sa Zvezdom su tek počeli i očekuje se da u narednim danima bude razjašnjeno. Ako razgovori ne daju rezultat, Unikaha će se okrenuti Franku Elegaru, koji je prošle sezone igrao za Lokomotivu Kubanj", takođe je navedeno.

Dve strane se navodno nalaze u pregovorima već desetak dana, a problem je izlazna klauzula u ugovoru snažnog krilnog centra – koja iznosi 350.000 evra.

Čelnici španskog tima u prvi mah nisu želeli da plate spomenutu cifru, crveno-beli istovremeno nisu želeli da odustanu od onoga što stoji u ugovoru, a poslednje informacije govore da će Lesor ipak završiti u ekipi Đoana Plaze.

Takođe, Francuz je izneo svoje zahteve koji iznose 600.000 evra po sezoni fiksno, nešto što ne bi trebalo da predstavlja problem u pregovorima.

U slučaju da do dogovora na kraju ne dođe, rezervna opcija za ekipu iz Malage jeste iskusni Amerikanac Frenk Elegar, koji je prošlu sezonu proveo u Lokomotivi Kubanj.

Lesor je prošle sezone u Evroligi prosečno beležio 8,5 poena i skoro šest uhvaćenih lopti, ali je vrlo moguće da će napustiti Mali Kalemegdan jer su crveno-beli u samo nekoliko dana doveli nekoliko pojačanja.

Podsetimo, u redove šampiona Srbije za kratko vreme stigla su tri visoka igrača – Dušan Ristić, Majk Cirbes i Majkl Odžo.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar