Ф1 - Директор Мерцедеса: Превише смо грешака правили!

Директор Мерцедеса Тото Волф рекао је да је његова екипа направила превише грешака у првом делу сезоне у овогодишњем шампионату Формуле 1.

Остали спортови 21.07.2018 | 13:30
Ф1 - Директор Мерцедеса: Превише смо грешака правили!
Возач те екипе, актуелни светски шампион Луис Хамилтом заостаје осам бодова за Себастијаном Фетелом из Ферарија, уочи предстојеће трке за Велику награду Немачке.

"Бацили смо бодове и морали смо да ограничимо штету више него што смо желели", рекао је Волф, пренео је Би-Би-Си (ББЦ).

Он је навео да су сопствене грешке његове екипе утицале на мали број освојених бодова у претходне три трке. Хамилтон је победио у Француској 24. јуна, а седам дана касније у Аустрији обојица возача Мерцедеса, Хамилтон и Валтери Ботас нису завршили трку.

Пре повлачења из те трке, погрешна стратегија екипе коштала је Хамилтона првог места. Прошле недеље у трци на Силверстону, Хамилтон је лоше стартовао са пол позиције, а након што га је ударио Кими Раиконен из Ферарија у првом кругу, Британац је пао на последње место.

Он је ипак успео да освоји другу позицију, иза Фетела. Волф је рекао да је утеха за екипу то што су њени возачи у претходне три трке били на пол позцији.

"Нисмо освојили онолико бодова колико смо се надали за те три недеље. Много тога је и због наших грешака. Оно што је позитивно је то што смо у све три трке имали најбрже болиде. Имамо добар број бодова, обојица возача су показали добру вожњу и имамо брза возила", рекао је Волф.

Трка за Велику награду Немачке на програму је у недељу од 15.10 на стази Хокенхајм.

"Има много разлога да се радујемо другом делу сезоне, гладни смо, амбициозни и желимо одатле да почнемо", додао је Волф.

Недељу дана после трке у Немачкој шампионат се наставља на Хунгарорингу, за Велику награду Мађарске, након чега следи месец дана паузе.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар