ШОК: Новак у марту размишљао да остави тенис!

Бивши италијански тенисер Филипо Воландри открио је да је Ђоковић прошао кроз велику кризу и да је пре четири месеца помињао завршетак каријере.

Тенис 19.07.2018 | 16:30
ШОК: Новак у марту размишљао да остави тенис!
Новак Ђоковић опет игра сјајно и осваја гренд слем пехаре. Вратио се после паузе на врхунски ниво, иако је пре само четири месеца размишљао о томе да напусти тенис.

Након што је Ђоковић освојио пехар на Вимблдону некадашњи италијански тенисер Филипо Воландри открио је да је српски ас у марту био близу одлуке да заврши каријеру.

"У Лондону је стварно остварио сан, ако знамо да је после турнира у Мајамију окупио свој тим и рекао им: ‘Хајде да разговарамо са спонзорима јер не знам да ли желим да наставим да играм или не’. Стварно је размишљао да престане да игра", открио је за "Скај спорт" Воландри.

На срећу, Новак то није учинио. Успео је да превазиђе озбиљну кризу, врати у свој тим Марјана Вајду и кондиционог тренера Гербхарда Фила Грича, пронађе нови мотив, стигне до праве форме, након чега су стигли и резултати.

Филипо Воландри признаје да није могао да претпостави да ће Ђоковић освојити Вимблдон, али је веровао да би мини серија могла да га врати на пут успеха.

"О томе сам разговарао са Фабиом Фоњинијем пре неколико дана, и знали смо да ће, ако добије два тешка меча на врхунском нивоу, повратити самопоуздање. Нисмо очекивали да опет освоји Вимблдон, али већ у дуелу са Кајлом Едмундом у трећем колу видели смо Ђоковића који је много напредовао".

Бивши италијански тенисер додао је да је све после тога било сјајна прича која ће се памтити.

"Меч са Надалом у полуфиналу је један од најлепших дуела у последње две године. Па његов загрљај са сином Стефаном после финала такође је био диван… Као сан", рекао је Воландри.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар