ŠOK: Novak u martu razmišljao da ostavi tenis!

Bivši italijanski teniser Filipo Volandri otkrio je da je Đoković prošao kroz veliku krizu i da je pre četiri meseca pominjao završetak karijere.

Tenis 19.07.2018 | 16:30
ŠOK: Novak u martu razmišljao da ostavi tenis!
Novak Đoković opet igra sjajno i osvaja grend slem pehare. Vratio se posle pauze na vrhunski nivo, iako je pre samo četiri meseca razmišljao o tome da napusti tenis.

Nakon što je Đoković osvojio pehar na Vimbldonu nekadašnji italijanski teniser Filipo Volandri otkrio je da je srpski as u martu bio blizu odluke da završi karijeru.

"U Londonu je stvarno ostvario san, ako znamo da je posle turnira u Majamiju okupio svoj tim i rekao im: ‘Hajde da razgovaramo sa sponzorima jer ne znam da li želim da nastavim da igram ili ne’. Stvarno je razmišljao da prestane da igra", otkrio je za "Skaj sport" Volandri.

Na sreću, Novak to nije učinio. Uspeo je da prevaziđe ozbiljnu krizu, vrati u svoj tim Marjana Vajdu i kondicionog trenera Gerbharda Fila Griča, pronađe novi motiv, stigne do prave forme, nakon čega su stigli i rezultati.

Filipo Volandri priznaje da nije mogao da pretpostavi da će Đoković osvojiti Vimbldon, ali je verovao da bi mini serija mogla da ga vrati na put uspeha.

"O tome sam razgovarao sa Fabiom Fonjinijem pre nekoliko dana, i znali smo da će, ako dobije dva teška meča na vrhunskom nivou, povratiti samopouzdanje. Nismo očekivali da opet osvoji Vimbldon, ali već u duelu sa Kajlom Edmundom u trećem kolu videli smo Đokovića koji je mnogo napredovao".

Bivši italijanski teniser dodao je da je sve posle toga bilo sjajna priča koja će se pamtiti.

"Meč sa Nadalom u polufinalu je jedan od najlepših duela u poslednje dve godine. Pa njegov zagrljaj sa sinom Stefanom posle finala takođe je bio divan… Kao san", rekao je Volandri.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar