"Новак није тенисер, он је шампион! То је разлика!"

Патрик Муратоглу верује да је најбољи спрски спортиста превазишао тежак период и да је после освајања Вимблдона спреман за још великих дела у каријери.

Тенис 19.07.2018 | 13:30
"Новак није тенисер, он је шампион! То је разлика!"
Новак Ђоковић је имао тежак период и дугу паузу због повреде, али је тријумфом на Вимблдону потврдио да је савладао све препреке и вратио се тенису у великом стилу.

Освојио је гренд слем трофеј, четврти у Лондону, 13. у каријери, после двогодишње паузе.

"То није био прави Новак у последње две године", написао је у колумни за ББЦ Патрик Муратоглу, искусни стручњак и тренер Серене Вилијамс.

Он је навео да је на Вимблдону опет показао своју игру, по којој је био препознатљив претходних година, када је између 2014. и 2016. Освојио шест гренд слемова.

"Видело се да се вратио борбени дух. Новак никада није изгубио меч, само је губио осећај за такмичење. Можда је то била његова мотивација".

"Када су Надал И Федерер својевремено освајали све, појавио се нови момак и преузео је примат. То је био Новак, и учинио је то јер је шампион. И други су то покушали, али нису успели јер немају исти менталитет. Новак је показао је да је у добром физичком стању и да може да игра још неколико година. Доминирао је и када су Роџер и Рафа играли најбољи тенис, и то може поново да уради", поручио је Муратоглу.

Он је јасно означио шта га то издваја.

"Гледајући са становишта тренера оно што играча чини најбољим није таленат, већ колико је конкурентан у мечевима, колико је способан да направи у великим дуелима, да окрене меч у своју корист када је у тешкој ситуацији. Та способност долази из главе. Шампиони не размишљају као обични играчи и у томе је огромна разлика између њих", навео је Муратоглу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар