"Novak nije teniser, on je šampion! To je razlika!"

Patrik Muratoglu veruje da je najbolji sprski sportista prevazišao težak period i da je posle osvajanja Vimbldona spreman za još velikih dela u karijeri.

Tenis 19.07.2018 | 13:30
"Novak nije teniser, on je šampion! To je razlika!"
Novak Đoković je imao težak period i dugu pauzu zbog povrede, ali je trijumfom na Vimbldonu potvrdio da je savladao sve prepreke i vratio se tenisu u velikom stilu.

Osvojio je grend slem trofej, četvrti u Londonu, 13. u karijeri, posle dvogodišnje pauze.

"To nije bio pravi Novak u poslednje dve godine", napisao je u kolumni za BBC Patrik Muratoglu, iskusni stručnjak i trener Serene Vilijams.

On je naveo da je na Vimbldonu opet pokazao svoju igru, po kojoj je bio prepoznatljiv prethodnih godina, kada je između 2014. i 2016. Osvojio šest grend slemova.

"Videlo se da se vratio borbeni duh. Novak nikada nije izgubio meč, samo je gubio osećaj za takmičenje. Možda je to bila njegova motivacija".

"Kada su Nadal I Federer svojevremeno osvajali sve, pojavio se novi momak i preuzeo je primat. To je bio Novak, i učinio je to jer je šampion. I drugi su to pokušali, ali nisu uspeli jer nemaju isti mentalitet. Novak je pokazao je da je u dobrom fizičkom stanju i da može da igra još nekoliko godina. Dominirao je i kada su Rodžer i Rafa igrali najbolji tenis, i to može ponovo da uradi", poručio je Muratoglu.

On je jasno označio šta ga to izdvaja.

"Gledajući sa stanovišta trenera ono što igrača čini najboljim nije talenat, već koliko je konkurentan u mečevima, koliko je sposoban da napravi u velikim duelima, da okrene meč u svoju korist kada je u teškoj situaciji. Ta sposobnost dolazi iz glave. Šampioni ne razmišljaju kao obični igrači i u tome je ogromna razlika između njih", naveo je Muratoglu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar