Расистичка објава Ивице Костелића!

Костелићу ово није први такав испад.

Остали спортови 18.07.2018 | 16:15
Расистичка објава Ивице Костелића!
Најбољи хрватски скијаш Ивица Костелић поставио је на друштвеним мрежама заставу Гвинеје, као алузију на састав француске фудбалске репрезентације, али и на чињеницу да су родитељи Пола Погбе, француског репрезентативца, поријеклом из те државе.

Ово није једина алузија која подсјећа на расизам у Хрватској, након пораза од Француске у финалу Мундијала, али је изазвала много негативних реакција управо због Костелићевог спортског педигреа, наводе хрватски портали.

Неки од пратилаца на друштвеним мрежама нису крили разочарење због тог поста, уз поруке да је сасвим непримјерен за свјетског и олимпијског шампиона.

Костелић је својевремено је пренеразио свјетску јавност у Крањској Гори када је након побједе у слалому изјавио да је тајна његове побједе у чињеници да је на старту стазе био "спреман попут њемачког војника 22. јуна 1941. године".

Он је тако алудирао на почетак нацистичке операције "Барбароса", односно напада на СССР, који је однио десетине милиона живота.

Ивица Костелић је раније размишљао да напише књигу о војним успјесима њемачке нацистичке војске током Другог свјетског рата.

Како је тада навео загребачки недјељник "Глобус", Костелић се бавио мишљу да пише о војним успјесима тадашње Њемачке од 1939. до 1942. године, када су Хитлерове снаге покориле Пољску, Данску, Норвешку, земље Бенелукса, Француску и дио Балкана.

"Идеја националсоцијализма била је тешко изводљива, била је мало превише екстремна. Али, исто тако, и комунизам је постојао готово 100 година, а то је, према мом мишљењу, горе од идеје националсоцијализма", говорио је Костелић, најбољи хрватски скијаш послије своје сестре Јанице.

Извор: мондо.ба/Срна

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

УСТАША ЈЕ

18.07.2018 14:48

НЕПОПРАВЉИВИ УСТАШЛУК.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МС

18.07.2018 15:13

Фуј ,срам да те буде, људи црне козе могу бити успјесни у свим спортовима ...Коју ти књигу да писес,срамото ,бијеле расе..