У току је први талас снижења

Последњих дана јула у бијељинским продавницама и тржним центрима кренуо је први талас великих распродаја, а снижења се крећу од 20 до 50 одсто.

Мода и љепота 18.07.2018 | 10:33
У току је први талас снижења
Трговци су највише спустили цијене обуће и одјеће у намјери да залихе продају док јесења колекција не стигне на рафове, али се по нижим цијенама могу пазарити и аксесоар, козметика, накит, опрема за плажу.
У свијету продаје бројне ствари су се промијениле. Трговци И трговачки ланци почели су да прате могућности купаца, истовремено налазећи то као начин како да се ријеше залиха, те су сада снижења И акције много чешће него ранијих година.

Иако смо му се надали нешто касније већ почетком јула на скоро свим радњама И бутицима можемо видјети натписе СНИЖЕЊЕ. ПОПУСТИ, СЕЗОНСКА СНИЖЕЊА И наведене проценте. Како кажу трговци ово је први талас гдје се може наћи роба по цијенама мањим за 20, 30 И понегдје И до 50%.

Оно што олакшава купцима јесте чињеница да неке комаде гардеробе која им се допада, а за које нису хтјели да издвајају много новца, сада могу наћи доста повољније. У појединим радњама фармерке по цијени од 20КМ, мајице без рукава И на бретеле од 10 КМ, мајице кратких рукава од 15 КМ, сукње од 20КМ, панталоне од 40КМ па навише, кошуље од 30КМ па навише као И хаљине, сакое од 40КМ.

Папуче од 15КМ, сандале од 25КМ, ципеле од 30КМ, патике од 80КМ па навише. Дјечија гардероба је такође у већини радњи снижена, а оно што је посебно актуелно је плажни програм, купаћи костими, торбе, хаљине И шешири. Купци кажу да се углавном воде логиком да купују када им шта треба, И оно што им се допада у складу са својим могућностима, али да их привлаче натписи са радњи. Примједбу имају само на неусклађеност цијена чак И на снижењу са платежном моћи.

У развијеном свијету распродаје нису везане за економски статус потрошача. Богати људи чекају најављена снижења или распродаје како би опремили кућу или купили себи нешто, тако да је прави тренутак да одете у паметну куповину, или да сачекате још који дан за други талас снижења.



БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар