Томпсон тврди: ''Позвали су ме''

У Загребу је приређен невјероватан дочек фудбалера који су освојили друго мјесто на Свјетском првенству у Русији, али највише се прича о Томпсону.

Регион 18.07.2018 | 08:31
Томпсон тврди: ''Позвали су ме''
Наиме, и сама хрватска јавност подијељена је око тога да ли је пјевач који у пјесмама велича усташтво, требало да буде у аутобусу који је превозио "ватрене" од аеродрома до загребачког трга, а касније и на самој прослави на којој је, како пише Индеx.хр, било преко пола милиона људи.

Томпсонова "појава" изазвала је оштре реакције, како у Србији тако и у дијелу хрватске јавности, која сматра да контраверзном пјевачу, који је забрањен у ЕУ, није мјесто на прослави успјеха репрезентацје и да је Хрватска тако упропастила углед и успјех репрезентацијре, али и саме земље.

Марко Перковић Тхомпсон, који је на крају и запјевао на прослави на Тргу, је за вијести РТЛ телевизије објаснио зашто је био у том бусу. Упитан ко га је позвао да буде у аутобусу с репрезентацијом, рекао је да су га звали репрезентатовци Далић и Модрић.

"Они су мени рекли да је жеља свих играча да путујем с њима до Трга. Ја сам их питао јесте ли сигурни", додао је.

Упитан је ли било тренутка у којем је помислио да је можда боље да он није тамо, поновио је да је питао играче јесу ли сигурни да желе да иде с њима. "Рекли су молим те, дођи. Знам да има неких прича, зашто ја да, зашто не. Али њих нико не би могао одбити. Није вријеме за негативност", рекао је Томпсон.

Новинарка му је тада рекла да је, благо речено, било доста негативних критика па га је питала како то коментарише, посебно коментар у ком је он назван "фашистичким смећем", а Томпсон је одговорио да то више говори о људима који тако говоре. "Мислим да то све говори о њима. Свако има право на изјаву или коментар, али мислим да нема право да вређа", додао је.

Упитан јесу ли играчи тражили "Чавоглаве", пјесмну која је неслужбено важила за химну хрватских војних снага за вријеме рата у Хрватској, и да ли је он сам хтио да је отпјева, Томпсон је рекао да би било пуно више пјесама да је за то било простора.

"Они су мени напоменули све моје пјесме. Вида је пјевао једну моју стару пјесму док је улазио на бину, да је било још простора, било би више пјесама", рекао је, а када га је новинарка упитала још једном би ли пјевао "Чавоглаве" да је био други план, одговорио је да би пјевао све што би они тражили.

Извор: Тањуг

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

децко

18.07.2018 06:36

Ирелевантно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

18.07.2018 09:52

Цему спомињање овог цовјека . Он нека пјева и нека га слуса ко хоце. За мене не постоји и бар у насим медијима не би требао бити никад споменут.

Name

ори

18.07.2018 13:43

Спорт није ниста до презентација неке земље. Хрватску је гледало преко миљарду људи гуглало Цроатиа видјело љепоте земље. Измедју 2-3 миларде еура вриједит це ова презентација плус углед у свијету. Све остало је небитно и ово не мозе постиц никакав други спорт

Name

Игипоп

19.07.2018 06:54

Нека раде ста хоце. Сто мање примиецујес постаје и мутније тако да и са њим и без њега зивот иде даље.

Name

Подрињац

18.07.2018 06:43

Само ти пјевај и величај своје устаске кољаче.Ко је нама крив сто ми своје јунаке прогласавамо злочинцима.Чича Дразо је српски патриота а многи срби су против његове рехабилитације.ЗИВ ЈЕ ДРАЗА УМРО НИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наравно

18.07.2018 06:59

Да су га звали и да се ни један нимало не разликују од њега, само сто су Ракитиц и Субасиц јос увијек (колико се зна) непокатолицени Срби, за разлику од осталих - па то мало буни. Инаце, просјецна екипа која је захваљујуци невјероватно срецном зријебу отисла далеко и наравно црним одорама, јер када су то обукли трцали су као мува без главе - сто је показала и статистика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре наравно

18.07.2018 07:26

Мора да гледас само Марицеве емисије,па људи неумјесно је посвецивати емисије ко је ко а изгледа код тебе је упалило.

Name

Бл

18.07.2018 07:33

Апсолутно тацно,све од ријеци до ријеци. Е управо због тога сам свим срцем навијао да испадну сто раније,јер не постоји гора нација ни народ од њих,апсолутно сви су задојени мрзњом до бола

Name

Мађар

18.07.2018 09:13

Глупости, да одора може утицати. Могу ја обући било шта, нема шансе. Момци играју добро. Таман да су реално и на 8. мјесту, за такву малу државу феноменално. Борили су се ко лавови. Такви људи не могу бити лоши. Као да би Субашић и Ракитић пристали бити с њима у друштву да није тако. Ма нек пјевају. Ми ћемо наћи друге ствари за препуцавање, јер смо ми такви.

Name

МС

18.07.2018 12:19

Узаснута сам била ,кад сам видјела Хрвате у црним одорама.. никад ни уз пријетњу орузјем не бих навијала за павелицевце..

Name

Марко

18.07.2018 07:00

Сви су ти момци за вријеме рата били бебе,цак неки нису били ни родјени,нису они криви јер 70% Хрватске поцев од предсједнице до обицног градјанина мисли тако.Искрено рецено да је наса Србија била вице-сампион,на доцеку би се сигурно слицне ствари десавале.Превисе Срби а поготову Хрвати па и Босњаци дају простора људима који су требали бити закопани у смецу историје,то смо ми а последице тога це убрзо доци ,јер нам младост напуста ове просторе тразеци егзистенцију и права у дрзавама гдје те нико не пита ко си и ста си.

ОДГОВОРИТЕ
Name

децко

18.07.2018 07:19

Марко објаснио 100%...

Name

упс

18.07.2018 07:23

Сјајно.

Name

игор

18.07.2018 07:26

Јел био МИЛЕ ДОДИК

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин худ

18.07.2018 07:28

Устаство у крви, били су ти играци мали док се ратовало али сваки устаса је некад био мали. Цим одрасту сви су устасе укљуцујуци и ове Србе Субасица и Ракетица. Да је Србија била вицесампион никад се неби помињали Хрвати у пјесмама нити било ком смислу Хрватска. Били смо ми прваци свјета и европски прваци и олимписки побједници (ватерполо, косарка итд...) али нико никад није помињао Хрватску нити Хрвате када смо прослављали. Једноставно их се не сјетимо јер не размисљамо о њима. Док они нас имају стално у потсвјести, то је патолоска мразња према Србима. Замислите у таквом слављу и среци они се сјете Срба, болест је то неизлијецива.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рус

18.07.2018 08:08

Само пјевај родјо и ми насег бају книндзу волíмо

ОДГОВОРИТЕ
Name

МС

18.07.2018 12:22

Питам вас ,јели мали устаса израсте у великог устасу?израсте ,пун мрзне према Србину нило гдје да де налази на земаљској кугли..

Name

СРБИН

18.07.2018 08:35

Тако је Марко! То је наша, балканска нарав. Нажалост !!! Никако да схватимо шта је суштински битно, а шта није битно. Стално се бавимо "глупостима" и никако да се почнемо угледати на оне народе који су устројили државе у којима сваки човјек који хоће радити има своје мјесто под сунцем које му омогућава да функционише "КАО ЉУДСКО БИЋЕ". Гледао сам читав ток „дочека хрватске репрезентације“, од слијетања авиона на писту до завршних активности на Тргу Бана Јелачића. Без намјере и жеље да вријеђам Хрвате као колективитет (народ) или неког појединачног Хрвата (ево унапријед им се извињавам ако ће ово што ћу рећи било кога увриједити), из мог угла гледања то је био „велики вашар“ и то је све (у складу са балканским менталитетом – колико год се Хрвати „отимали“ од тога да они не спадају на Балкан ни географски, а камо ли културолошки) само једна лажна „забава“ за широке народне масе и на такав начин прикривање стварних (првенствено економских) проблема који притишћу и хрватски народ. Но не бих о томе више. Ако је Хрватима лијепо да се забављају на начин тако што ће на пола дана „блокирати“ функционисање цијелог града Загреба (милион људи), то не смета ни мени, шта год они тамо радили. Не пада ми ни на крај памети да им дијелим „савјете“ како треба да се веселе успјеху своје репрезентације, који је и по мом мишљењу неспоран и заслужен. И ја има упућујем искрене честитке за остварени „спортски резултат“. Мене више брине то што бисмо ми Срби направили још већи „вашар“ да смо остварили такав успјех. Дакле ја би желио да се ми позабавимо изградњом наше „филозофије понашања“ која ће нас издигнути из „балканске каљуге“ и да престанемо да се осврћемо на то шта су други рекли или радили (ако то није позитивно) и да се „не равнамо“ по њима, без обзира да ли су то наши сусједи или небитно ко. УГЛЕДАЈМО СЕ НА БОЉЕ ОД СЕБЕ (првенствено мислим на културу понашања, али наравно и на све аспекте живота) и немојмо да за своје лоше понашање оправдања проналазимо у нечијем другом „кичерају“, „вашару“, лошем понашању, итд. Ми Срби имамо заиста једну „РЕФЕРЕНТНУ (интернационалну) ВЕЛИЧИНУ“ која би нам свима требала бити примјер и оријентир како се требамо понашати у свим аспектима живота у односу према другима (и појединцима и народима). Та „величина“ се зове НОВАК ЂОКОВИЋ. Новак Ђоковић је „ЉУДСКО БИЋЕ“ какво се само пожељети може !!! У свим својим аспектима, а највише у аспектима „ЉУДСКОСТИ“. Зато позивам – браћо Срби (а и сви други, ако хоћете), манимо се Тхомпсона (Марко Перковић), а и свих других „Тхомпсона“ и „наших“ и „њихових“. Будимо макар врло блиједа копија НОВАКА ЂОКОВИЋА, оличења спортисте, културна, добронамјерна, добродушна, хумана, ненаметљива, …, човјека. Када би нас огромна већина имала људске врлине које личе на оне које красе Новака Ђоковића, сви „Тхомпсони“ би нестали у „мишијој рупи“, а наш живот би био много љепши и угоднији ЗА СВЕ НАС!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Србин

18.07.2018 09:09

Браво,такве Србе попут тебе постују други,бити поносан Србин је несто велико а истовремено и другима зељети добро је знак здравог духа којег посједујес а нама тог духа итекако фали.

Name

Мађар

18.07.2018 13:54

БРАВО!

Name

Д

18.07.2018 11:41

Није ми јасн зашто се у Хрваској кад год се прославља неки лепи догађај ,мора покварит овим човеком који опет извуче своју корист а Хрваски каља углед,као сто је покваријо и углед ових дивних дечких сто су се сјајно изборили и Хрваској дали велики углед у свјету и појависе ваква особа и све поквари

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован Дучић

18.07.2018 19:24

“Хрвати су најхрабрији народ на свету, не зато што се никога не боје, већ зато што се ничега не стиде”.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило Принцип

18.07.2018 19:25

Осилили сте се много , али свакој сили дође крај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило Принцип

18.07.2018 19:26

Чега се паметан стиди, будала се поноси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ Антифа

18.07.2018 20:27

Јел ово Крстајић са Ракитићем?

ОДГОВОРИТЕ