Изричита жеља Милана Томића - Ким Тили!

Грци пишу: Томић са собом води и Француза? Сарађивали су у Олимпијакосу, а могли би и у Црвеној звезди. . .

Кошарка 19.07.2018 | 09:30
Изричита жеља Милана Томића - Ким Тили!
Досадашњем помоћнику у Олимпијакосу, Милану Томићу, поверена је улога новог шефа стручног штаба Црвене звезде мтс, а заједно с њим на Мали Калемегдан могао би још један доскорашњи члан славног клуба из Пиреја.

Како преноси грчки портал "Спорт24.гр", мета црвено-белих је француски кошаркаш Ким Тили (30, 211цм) с којим је Томић сарађивао у претходних годину дана.

Репрезентативац Француске, који може да одговори на позицији четворке и петице, претходне сезоне је имао проблема с повредом колена и у Евролиги је наступио тек на десет мечева ( у просеку 3,8 поена, уз одличне проценте шута за три, 2,4 скокова), па тако није могао да понови добре партије које је претходно пружао у Басконији.

Искусни кошаркаш је каријеру градио на колеџу Јута, а након што није изабран на драфту вратио се у родну земљу и преко АСВЕЛ-а стигао до дреса Мурсије, а онда и најбољих дана каријере у Басконији чији је дрес носио три године.

Подсетимо, Црвена звезда мтс је у овом прелазном року, и то све у последњих неколико дана, довела Билија Бенона, Душана Ристића и Маика Цирбеса.

Црвена звезда можда заостаје за конкуренцијом у динамици изградње тима, али оног тренутка када је решено питање тренера на Малом Калемегдану чине све да Милану Томићу што пре скроје тим по мери! После грома из ведра неба у виду потписа Мајка Цирбеса, Црвена звезда спрема још једно бомбастично појачање - Кима Тилија!

Према информацијама угледног грчког сајта Спорт24, изричита жеља Милана Томића је крилни центар са којим је прошле сезоне сарађивао у Олимпијакосу! Тили је тренутно без клуба, пошто му је истекао уговор са Олимпијакосом, а последњих дана за његово име највише се везивала Валенсија. Томић би, ипак, сада желео да искористи свој утицај и познанство са Тилијем како би га довео у Београд и редове српског шампиона. 

У Црвеној звезди су свесни Тилијевих здравствених проблема, пошто је због бројних мука са коленом пропустио добар део сезоне. Изгледа да Томић ипак верује у некадашњег француског репрезентативца и његов квалитет, као и вишегодишње искуство грађено у најјачим европским лигама. 

Тили се у одређеним варијантама сналази и као ниске петице, мада му је првенствена улога на месту крилног центра. Поседује солидан шут, што га је годинама красило у игри. Подсетимо, Црвена звезда на месту крилног центра има практично само Стефана Јанковића.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар