Izričita želja Milana Tomića - Kim Tili!

Grci pišu: Tomić sa sobom vodi i Francuza? Sarađivali su u Olimpijakosu, a mogli bi i u Crvenoj zvezdi. . .

Košarka 19.07.2018 | 09:30
Izričita želja Milana Tomića - Kim Tili!
Dosadašnjem pomoćniku u Olimpijakosu, Milanu Tomiću, poverena je uloga novog šefa stručnog štaba Crvene zvezde mts, a zajedno s njim na Mali Kalemegdan mogao bi još jedan doskorašnji član slavnog kluba iz Pireja.

Kako prenosi grčki portal "Sport24.gr", meta crveno-belih je francuski košarkaš Kim Tili (30, 211cm) s kojim je Tomić sarađivao u prethodnih godinu dana.

Reprezentativac Francuske, koji može da odgovori na poziciji četvorke i petice, prethodne sezone je imao problema s povredom kolena i u Evroligi je nastupio tek na deset mečeva ( u proseku 3,8 poena, uz odlične procente šuta za tri, 2,4 skokova), pa tako nije mogao da ponovi dobre partije koje je prethodno pružao u Baskoniji.

Iskusni košarkaš je karijeru gradio na koledžu Juta, a nakon što nije izabran na draftu vratio se u rodnu zemlju i preko ASVEL-a stigao do dresa Mursije, a onda i najboljih dana karijere u Baskoniji čiji je dres nosio tri godine.

Podsetimo, Crvena zvezda mts je u ovom prelaznom roku, i to sve u poslednjih nekoliko dana, dovela Bilija Benona, Dušana Ristića i Maika Cirbesa.

Crvena zvezda možda zaostaje za konkurencijom u dinamici izgradnje tima, ali onog trenutka kada je rešeno pitanje trenera na Malom Kalemegdanu čine sve da Milanu Tomiću što pre skroje tim po meri! Posle groma iz vedra neba u vidu potpisa Majka Cirbesa, Crvena zvezda sprema još jedno bombastično pojačanje - Kima Tilija!

Prema informacijama uglednog grčkog sajta Sport24, izričita želja Milana Tomića je krilni centar sa kojim je prošle sezone sarađivao u Olimpijakosu! Tili je trenutno bez kluba, pošto mu je istekao ugovor sa Olimpijakosom, a poslednjih dana za njegovo ime najviše se vezivala Valensija. Tomić bi, ipak, sada želeo da iskoristi svoj uticaj i poznanstvo sa Tilijem kako bi ga doveo u Beograd i redove srpskog šampiona. 

U Crvenoj zvezdi su svesni Tilijevih zdravstvenih problema, pošto je zbog brojnih muka sa kolenom propustio dobar deo sezone. Izgleda da Tomić ipak veruje u nekadašnjeg francuskog reprezentativca i njegov kvalitet, kao i višegodišnje iskustvo građeno u najjačim evropskim ligama. 

Tili se u određenim varijantama snalazi i kao niske petice, mada mu je prvenstvena uloga na mestu krilnog centra. Poseduje solidan šut, što ga je godinama krasilo u igri. Podsetimo, Crvena zvezda na mestu krilnog centra ima praktično samo Stefana Jankovića.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar