Бјелица одбио Филу, враћа се у Европу!

Немања Бјелица, српски кошаркаш, одбио је да потпише уговор са Филаделфијом и обавестио челнике те екипе да се враћа у Европу.  После три сезоне у НБА - сјајни српски кошаркаш се враћа у Европу.

Кошарка 17.07.2018 | 20:45
Бјелица одбио Филу, враћа се у Европу!
Бјелица је неко време наступао за Минесоту, а летос је објављено да се договорио са Филаделфијом око једногодишњег уговора у вредност од 4.5 милиона долара.

Бјелица је ипак јавио својој екипи да неће доћи до сарадње, а ЕСПН преноси да је одлучио да се наредне сезоне врати у Европу.

Чим је оваква информација 'процурела' у Европу, Бјелицу су контактирали многобројни евролигашки тимови који би били почаствовани да заслуже његов потпис. 

Нема пуно екипа које би могле да приуште Бјелицу, а цифру коју би требало да заради у Фили током једне сезоне, у Европи би могао само потписивањем вишегодишње сарадње.

Српски ас се враћа у Европу!

Немања Бјелица је током лета променио клуб и као неограничено слободан агент се договорио са Филаделфијом, али су се очигледно размимоишли у плановима за наредну сезону, па он на крају неће и потписати уговор са њима.

Ту информацију објавио је поуздани НБА инсајдер Адријан Војнаровски који је навео да је Бјелица ту одлуку Сиксерсима саопштио јутрос, а да је план да се врати у Европу.

Филаделфија има "препуњен ростер" и то је вероватно један од разлога због којих Бјелица није одлучио да остане у талентованој франшизи, док је за годину дана требало да добије око 4,5 милиона долара - а много мање неће зарадити и на "старом континенту", с тим да би био "прва виолина".

Бјелица је претходне три сезоне наступао за Минесоту с улогом премалом за играча који је "преко океана" стигао с репутацијом МВП Евролиге, а упркос томе што је у последњој имао нешто већу "ролу", услед повреда у екипи, Тимбервулвси ипак нису одлучили да обнове сарадњу, па је потом дошло до усменог договора с челницима Филе.

Претходне сезоне Бјелица је просеку постизао 6,8 поена по мечу, уз 4,1 скок, а укупно је почео само 21 меч.

У Европи је наступао за Аркадију, Црвену звезду, Басконију и Фенербахче с којим је био учествовао на "фајнал фору" Евролиге. Није велики број европских екипа који могу да га приуште, па ће бити интересантно видети где ће наставити каријеру.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар