Bjelica odbio Filu, vraća se u Evropu!

Nemanja Bjelica, srpski košarkaš, odbio je da potpiše ugovor sa Filadelfijom i obavestio čelnike te ekipe da se vraća u Evropu.  Posle tri sezone u NBA - sjajni srpski košarkaš se vraća u Evropu.

Košarka 17.07.2018 | 20:45
Bjelica odbio Filu, vraća se u Evropu!
Bjelica je neko vreme nastupao za Minesotu, a letos je objavljeno da se dogovorio sa Filadelfijom oko jednogodišnjeg ugovora u vrednost od 4.5 miliona dolara.

Bjelica je ipak javio svojoj ekipi da neće doći do saradnje, a ESPN prenosi da je odlučio da se naredne sezone vrati u Evropu.

Čim je ovakva informacija 'procurela' u Evropu, Bjelicu su kontaktirali mnogobrojni evroligaški timovi koji bi bili počastvovani da zasluže njegov potpis. 

Nema puno ekipa koje bi mogle da priušte Bjelicu, a cifru koju bi trebalo da zaradi u Fili tokom jedne sezone, u Evropi bi mogao samo potpisivanjem višegodišnje saradnje.

Srpski as se vraća u Evropu!

Nemanja Bjelica je tokom leta promenio klub i kao neograničeno slobodan agent se dogovorio sa Filadelfijom, ali su se očigledno razmimoišli u planovima za narednu sezonu, pa on na kraju neće i potpisati ugovor sa njima.

Tu informaciju objavio je pouzdani NBA insajder Adrijan Vojnarovski koji je naveo da je Bjelica tu odluku Siksersima saopštio jutros, a da je plan da se vrati u Evropu.

Filadelfija ima "prepunjen roster" i to je verovatno jedan od razloga zbog kojih Bjelica nije odlučio da ostane u talentovanoj franšizi, dok je za godinu dana trebalo da dobije oko 4,5 miliona dolara - a mnogo manje neće zaraditi i na "starom kontinentu", s tim da bi bio "prva violina".

Bjelica je prethodne tri sezone nastupao za Minesotu s ulogom premalom za igrača koji je "preko okeana" stigao s reputacijom MVP Evrolige, a uprkos tome što je u poslednjoj imao nešto veću "rolu", usled povreda u ekipi, Timbervulvsi ipak nisu odlučili da obnove saradnju, pa je potom došlo do usmenog dogovora s čelnicima File.

Prethodne sezone Bjelica je proseku postizao 6,8 poena po meču, uz 4,1 skok, a ukupno je počeo samo 21 meč.

U Evropi je nastupao za Arkadiju, Crvenu zvezdu, Baskoniju i Fenerbahče s kojim je bio učestvovao na "fajnal foru" Evrolige. Nije veliki broj evropskih ekipa koji mogu da ga priušte, pa će biti interesantno videti gde će nastaviti karijeru.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar