Велика бура у Италији: Бари избачен у аматерску лигу!

Висе Парма и Кјево! Банкрот, намештање резултата, фиктивна капитална добит. . .

Фудбал 17.07.2018 | 15:45
Велика бура у Италији: Бари избачен у аматерску лигу!
Врело лето за италијански фудбал, баш врело. Лепе ствари догодиле су се Јувентусу и Серији А с довођењем Кристијана Роналда, које би значајно могло да утиче на популаризацију лиге и почетак враћања на старе стазе славе и квалитета. Али има ружних. Неки мањи клубови пате и пропадају. Касно синоћ са Апенина раширила се вест да је Бари банкротирао...

Клуб са стадиона Свети Никола није успео да сакупи довољно финансијских средстава да се региструје за такмичење у Серији Б, због чега су га челници ФС Италије гурнули у амбис - после 110 година у највиши аматерски ранг, Серију Д. Власник Лидса Андреа Радрицани и локални бизнисмен Фердинандо Наполи покренули су процес преузимања клуба, имали жељу да помогну, али није било довољно времена да се посао обави. Рок је Бари имао истекао је јуче у 18.00 и проглашење банкрота била је неминовност. 

А пре само четири године на стадиону Свети Никола окупило се преко 50.000 гледалаца који су славили повратак симпатичног тима у Серију Б...

"Катастрофалан да не само за фудбал у Барију, него за цео италијански фудбал. Ово боли 1.000 пута више од било ког пораза на терену. Покушали смо све што је могуће, можда сам чак ишао изнад својих дужности као градоначелник. Радио сам то као навијач овог клуба и грађанин. Није успело. Морамо да наставимо даље. Фудбал у Барију не сме да стане овог јула", поручио је први човек града Барија Антонио Декаро. 

Под руку са Баријем у Серију Д ће Чезена, док је Авелино, бар за сада, успео да се спасе. 

И то није све. За данас је заказано "суђење" Кјеву, односно Парми, тако да није искључено да дође и до промене састава клубова и у највишем рангу. Летећи магарци висе јер су "произвели фиктивну капиталну добит од 25.000.000 евра, размењивајући играче са Чезеном". С друге стране, Пармин статус у Серији А изборен пролетос угрожен је због намештања резултата. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

БРАВО

17.07.2018 15:27

ШТО ТИ ЈЕ ПРАВНА ДРЖАВА. ТАКО ЈЕ И У БИХ И РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ.

ОДГОВОРИТЕ