Velika bura u Italiji: Bari izbačen u amatersku ligu!

Vise Parma i Kjevo! Bankrot, nameštanje rezultata, fiktivna kapitalna dobit. . .

Fudbal 17.07.2018 | 15:45
Velika bura u Italiji: Bari izbačen u amatersku ligu!
Vrelo leto za italijanski fudbal, baš vrelo. Lepe stvari dogodile su se Juventusu i Seriji A s dovođenjem Kristijana Ronalda, koje bi značajno moglo da utiče na popularizaciju lige i početak vraćanja na stare staze slave i kvaliteta. Ali ima ružnih. Neki manji klubovi pate i propadaju. Kasno sinoć sa Apenina raširila se vest da je Bari bankrotirao...

Klub sa stadiona Sveti Nikola nije uspeo da sakupi dovoljno finansijskih sredstava da se registruje za takmičenje u Seriji B, zbog čega su ga čelnici FS Italije gurnuli u ambis - posle 110 godina u najviši amaterski rang, Seriju D. Vlasnik Lidsa Andrea Radricani i lokalni biznismen Ferdinando Napoli pokrenuli su proces preuzimanja kluba, imali želju da pomognu, ali nije bilo dovoljno vremena da se posao obavi. Rok je Bari imao istekao je juče u 18.00 i proglašenje bankrota bila je neminovnost. 

A pre samo četiri godine na stadionu Sveti Nikola okupilo se preko 50.000 gledalaca koji su slavili povratak simpatičnog tima u Seriju B...

"Katastrofalan da ne samo za fudbal u Bariju, nego za ceo italijanski fudbal. Ovo boli 1.000 puta više od bilo kog poraza na terenu. Pokušali smo sve što je moguće, možda sam čak išao iznad svojih dužnosti kao gradonačelnik. Radio sam to kao navijač ovog kluba i građanin. Nije uspelo. Moramo da nastavimo dalje. Fudbal u Bariju ne sme da stane ovog jula", poručio je prvi čovek grada Barija Antonio Dekaro. 

Pod ruku sa Barijem u Seriju D će Čezena, dok je Avelino, bar za sada, uspeo da se spase. 

I to nije sve. Za danas je zakazano "suđenje" Kjevu, odnosno Parmi, tako da nije isključeno da dođe i do promene sastava klubova i u najvišem rangu. Leteći magarci vise jer su "proizveli fiktivnu kapitalnu dobit od 25.000.000 evra, razmenjivajući igrače sa Čezenom". S druge strane, Parmin status u Seriji A izboren proletos ugrožen je zbog nameštanja rezultata. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

BRAVO

17.07.2018 15:27

ŠTO TI JE PRAVNA DRŽAVA. TAKO JE I U BIH I REPUBLICI SRPSKOJ.

ODGOVORITE