''Серена је наш Федерер!''

''Нисам је очекивала у финалу!'' Француска тенисерка Ализ Корне похвалила је брзину којом се на висок ниво тениса вратила некадашња најбоља тенисерка света Серена Вилијамс.

Тенис 18.07.2018 | 18:30
''Серена је наш Федерер!''
Вилијамс је морала да направи дугу паузу због порођаја, а у једном тренуку јој је и живот био у опасности.

Серена није изгледала најбоље по повратку на терен, и то је свима било јасно. Лоше се кретала, није имала снаге, али је показала каквог је карактера пласманом у финале Вимблдона, када је од ње ипак боља била Анђелик Кербер.

"Осећај је као да никад није престајал да игра, као да није добила ћерку и као да није добила 30 килограма током трудноће. Њен напредак од Ролан Гароса је невероватан. Гледала сам је како се спрема за РГ и тада је добро ударала лоптицу, али је физички била немоћна и брзо се умарала. На Вимблдону нисам очекивала да је видим у финалу", рекла је Корне. 

Корне се дуго залаже да тенисерке добијају истан или барем сличан третман као тенисери, а мисли да Серену не сме нико оспоравати и смањивати јој успехе само зато што је "слабијег" пола. 

"Морате да скапирате да је она невероватна, а не да смо ми слабије. Није освојила 23 Гренд слема тек тако. Она је наш Роџер (Федерер), а за увек само кажете да је фантастичан. Ми мо исти", изјавила је Корне за француски "Л'Еqуипе".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар