''Serena je naš Federer!''

''Nisam je očekivala u finalu!'' Francuska teniserka Aliz Korne pohvalila je brzinu kojom se na visok nivo tenisa vratila nekadašnja najbolja teniserka sveta Serena Vilijams.

Tenis 18.07.2018 | 18:30
''Serena je naš Federer!''
Vilijams je morala da napravi dugu pauzu zbog porođaja, a u jednom trenuku joj je i život bio u opasnosti.

Serena nije izgledala najbolje po povratku na teren, i to je svima bilo jasno. Loše se kretala, nije imala snage, ali je pokazala kakvog je karaktera plasmanom u finale Vimbldona, kada je od nje ipak bolja bila Anđelik Kerber.

"Osećaj je kao da nikad nije prestajal da igra, kao da nije dobila ćerku i kao da nije dobila 30 kilograma tokom trudnoće. Njen napredak od Rolan Garosa je neverovatan. Gledala sam je kako se sprema za RG i tada je dobro udarala lopticu, ali je fizički bila nemoćna i brzo se umarala. Na Vimbldonu nisam očekivala da je vidim u finalu", rekla je Korne. 

Korne se dugo zalaže da teniserke dobijaju istan ili barem sličan tretman kao teniseri, a misli da Serenu ne sme niko osporavati i smanjivati joj uspehe samo zato što je "slabijeg" pola. 

"Morate da skapirate da je ona neverovatna, a ne da smo mi slabije. Nije osvojila 23 Grend slema tek tako. Ona je naš Rodžer (Federer), a za uvek samo kažete da je fantastičan. Mi mo isti", izjavila je Korne za francuski "L'Equipe".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar