СП - жријеб: Одбојкаши Србије крећу од САД!

Такмичење на Светском првенству у Бугарској и Италији одбојкаши Србије почеће утакмицом против САД, 12. септембра.

Остали спортови 17.07.2018 | 16:30
СП - жријеб: Одбојкаши Србије крећу од САД!
Светско првенство игра се од 9. до 30. септембра у Бугарској и Италији. Утакмице ће се играти у Софији, Варни, Русеу, Барију, Болоњи, Фиренци, Милану и Торину.

Одбојкаши Србије играће у Групи Ц у Барију са САД, Русијом, Аустралијом, Камеруном и Тунисом.

Прву утакмицу на турниру Србија ће играти у уторак 12. септемба од 20.30 против селекције САД. У другом колу, дан касније у исто време Србија ће играти против Камеруна, а затим јој предстоји слободан дан. 

Србија такмичење наставља у суботу 15. септембра од 17 часова против Туниса, а дан касније од 20.30 играће против Аустралије. После другог слободног дана, Србија ће у последњем колу играти у уторак, 18. сепембра од 20.30 часова против Русије. 

У Групи А играју Аргентина, Белгија, Доминиканска Република, Италија, Јапан и Словенија. У Групи Б су Бразил, Канада, Кина, Египат, Француска и Холандија, док у Групи Д играју Бугарска, Куба, Финска, Иран, Пољска и Порторико. 

Пласман у другу фазу избориће по четири екипе.

Систем такмичења на Светском првенству одбојкаша је такав да се до последњег меча прве фазе неће знати састави група друге фазе. Србија може у другој фази да игра у Милану, Болоњи, Софији или Варни.

Ако Србија буде првопласирана, играће у Групи Г у Софији, а ако освоји друго место играће у Групи Х у Варни. Освајањем трећег места, Србија ће обезбедити место у Групи Е у Милану, а ако буде четврта, у другој фази играће у Групи Ф у Болоњи.

У другој фази играће 16 екипа подељених у четири групе, док ће се у трећу фазу такмичења пласирати победници четири група и две најбоље другопласиране.

Тих шест екипа биће подељено у две групе, одакле ће по две најбоље из обе групе играти у полуфиналу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар