ЦСКА отпустио Леа Вестермана!

Московски ЦСКА отпустио је француског кошаркаша Леа Вестермана и довео италијанског репрезентативца Данијела Хекета, потврђено је на сајту клуба.

Кошарка 18.07.2018 | 13:30
ЦСКА отпустио Леа Вестермана!
Руски великан искористио је опцију да се растане са бившим плејмејкером Партизана, односно брзо реагује потписивањем двогодишњег уговора са Хекетом.

Рођени Италијан са америчким пасошем у редове ЦСКА долази из немачког Бамберга, где је у Евролиги прошле сезоне просечно бележио 9,6 поена, 3,4 асистенција и 2,7 скокова.

Претходно је играо за Олимпијакос, као и италијанске клубове милански Армани, Монтепаски из Сијене, Скаволини и Бенетон.

Московски ЦСКА у уторак је озваничио први трансфер овог лета.

Доведен је искусни плејмејкер Данијел Хекет (30 година, 197 цм), прошле сезоне члан Бамберга, а пре тога Олимпијакоса, Арманија и Сијене, за које је шест сезона заредом играо Евролигу.

Место за репрезентативца Италије направљено је прекидом сарадње са Леом Вестерманом.

ЦСКА је имао опцију да задржи Француза још једну сезону, али је у предвиђеном року саопштио да одустаје од тога.

"Много ценим Леа, као особу и као спортисту. Увек је био велики борац, али читаве прошле сезоне се мучио са повредама, које му нису дозволиле да игра онако како може. Желим му све најбоље у даљој каријери, да се врати здрав и јак", изјавио је тренер ЦСКА Димитрис Итудис.

Од играча из прошлосезонског састава, црвени дрес неће више носити ни ветеран Виктор Хријапа и Павел Коробков.

Остали су Родригез, Де Коло, Клајбурн, Хајнс, Хигинс, Курбанов, Воронцевич, Хантер, Михаил Кулагин, Фридзон и Антонов.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар