CSKA otpustio Lea Vestermana!

Moskovski CSKA otpustio je francuskog košarkaša Lea Vestermana i doveo italijanskog reprezentativca Danijela Heketa, potvrđeno je na sajtu kluba.

Košarka 18.07.2018 | 13:30
CSKA otpustio Lea Vestermana!
Ruski velikan iskoristio je opciju da se rastane sa bivšim plejmejkerom Partizana, odnosno brzo reaguje potpisivanjem dvogodišnjeg ugovora sa Heketom.

Rođeni Italijan sa američkim pasošem u redove CSKA dolazi iz nemačkog Bamberga, gde je u Evroligi prošle sezone prosečno beležio 9,6 poena, 3,4 asistencija i 2,7 skokova.

Prethodno je igrao za Olimpijakos, kao i italijanske klubove milanski Armani, Montepaski iz Sijene, Skavolini i Beneton.

Moskovski CSKA u utorak je ozvaničio prvi transfer ovog leta.

Doveden je iskusni plejmejker Danijel Heket (30 godina, 197 cm), prošle sezone član Bamberga, a pre toga Olimpijakosa, Armanija i Sijene, za koje je šest sezona zaredom igrao Evroligu.

Mesto za reprezentativca Italije napravljeno je prekidom saradnje sa Leom Vestermanom.

CSKA je imao opciju da zadrži Francuza još jednu sezonu, ali je u predviđenom roku saopštio da odustaje od toga.

"Mnogo cenim Lea, kao osobu i kao sportistu. Uvek je bio veliki borac, ali čitave prošle sezone se mučio sa povredama, koje mu nisu dozvolile da igra onako kako može. Želim mu sve najbolje u daljoj karijeri, da se vrati zdrav i jak", izjavio je trener CSKA Dimitris Itudis.

Od igrača iz prošlosezonskog sastava, crveni dres neće više nositi ni veteran Viktor Hrijapa i Pavel Korobkov.

Ostali su Rodrigez, De Kolo, Klajburn, Hajns, Higins, Kurbanov, Voroncevič, Hanter, Mihail Kulagin, Fridzon i Antonov.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar