Трамп о Путину: Изузетно је јак

Руски предсједник Владимир Путин је био изузетно јак на самиту у Хелсинкију, сматрам да смо провели изузетно квалитетно вријеме, изјавио је амерички председник Доналд Трамп за телевизију "Фокс њуз".

Свијет 17.07.2018 | 11:29
Трамп о Путину: Изузетно је јак
Како је рекао коментаришуц́и њихов недавни сусрет, он и Путин су дошли до изузетно важних закључака

"Сматрам да смо провели квалитетно вријеме. Разговарали смо о многим стварима, укључујуц́и ширење нуклеарног оружја, рат и мир, економију, Сирију и Украјину. Разговарали смо о много чему", рекао је.

Он је истакао и да су се САД и Русија налазиле "буквално на ивици провалије" због конфронтације која је иницирана због "измишљеног лова на вјештице".

"Мислим да ц́е од сада све бити у реду са Русијом након нашег сусрета. Међутим, до сада је све било монструозно. Као што је данас све било продуктивно, тако је и до данас све било ужасно. Имали смо реалне проблеме између наших двеју нуклеарних држава, чудовишне проблеме. Деведесет одсто нуклеарних капацитета на свијету се налази у рукама наших двије земаља, а подметнут нам је лов на вјештице који нас је подијелио“, рекао је Трамп.

"То ми је он (Путин) и рекао. Какав је то ужас. Он је мислио да ц́емо изузетно тешко доц́и до било каквог договора", додао је.

Упитан да прокоментарише пројекат изградње гасовода "Сјеверни ток 2", Трамп је рекао да је то суверено право Њемачке, да учествује у ком год пројекту жели, али да је ово конкретно питање веома компликовано, будуц́и да је Њемачка чланица НАТО.

"То је њихов избор. Међутим, биц́е компликовано јер су у НАТО". рекао је.

Извор: Спутњик

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Херцеговац

17.07.2018 10:04

Зар нису разговарали о РС и неоправданим санкцијама одлазеће администрације, како рече предсједник?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доналде

17.07.2018 16:07

Зар ниси знао да је и малим флашицама отров?! Ти јеси грдосија, ал си, успут и празно пухало, што би рекли наши најближи западни суседи! Живио Предсједник Путин!