Акција ”Варда”: Ухапшено двоје

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), провели су оперативну акцију кодног назива “Варда” усмјерену против неовлаштене производње и стављања у промет опојних дрога.

Босна и Херцеговина 17.07.2018 | 11:27
Акција ”Варда”: Ухапшено двоје
Поступајући по наредби Основног суда у Вишеграду, СИПА је на подручју Фоче и Вишеграда , извршила претресе објеката на двије локације у власништву лица за која постоје основи сумње да су извршили кривично дјело „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“ из члана 207. Кривичног закона Републике Српске.

Два лица лишена су слободе, а приликом претреса пронађена је и привремено одузета опрема и материјал за узгој и производњу опојне дроге „Цаннабис“ (лампе, посуде, вентилација, гријачи и сл.), 6 стабљика конопље и 2 мобилна телефона. Пронађени предмети и трагови ће се користити као доказ у кривичном поступку.

По окончању претреса, у службеним просторијама СИПА извршена је криминалистичка обрада над лицима лишеним слободе, која су у складу са одредбама Закона о кривичном поступку Републике Српске, предата поступајућем тужиоцу на даље поступање.

Наведене активности су реализоване у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Поп

17.07.2018 21:36

Да радите како треба, Фоцу би преполовили хапсеци криминалце и нарко дилере!

ОДГОВОРИТЕ