Akcija ”Varda”: Uhapšeno dvoje

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), proveli su operativnu akciju kodnog naziva “Varda” usmjerenu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Bosna i Hercegovina 17.07.2018 | 11:27
Akcija ”Varda”: Uhapšeno dvoje
Postupajući po naredbi Osnovnog suda u Višegradu, SIPA je na području Foče i Višegrada , izvršila pretrese objekata na dvije lokacije u vlasništvu lica za koja postoje osnovi sumnje da su izvršili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ iz člana 207. Krivičnog zakona Republike Srpske.

Dva lica lišena su slobode, a prilikom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta oprema i materijal za uzgoj i proizvodnju opojne droge „Cannabis“ (lampe, posude, ventilacija, grijači i sl.), 6 stabljika konoplje i 2 mobilna telefona. Pronađeni predmeti i tragovi će se koristiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Po okončanju pretresa, u službenim prostorijama SIPA izvršena je kriminalistička obrada nad licima lišenim slobode, koja su u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske, predata postupajućem tužiocu na dalje postupanje.

Navedene aktivnosti su realizovane u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Pop

17.07.2018 23:36

Da radite kako treba, Focu bi prepolovili hapseci kriminalce i narko dilere!

ODGOVORITE