ЕП - Први утисци у Барси: Чврста одбрана, "тежак" напад!

Селектор Дејан Савић је похвалио екипу после мирне победе на почетку Европског првенства. Прлаиновић се ужелео игре после дуге паузе.

Остали спортови 17.07.2018 | 11:15
ЕП - Први утисци у Барси: Чврста одбрана, "тежак" напад!
Кренуло је према плану.

У првом колу Европског првенства, Србија - Румунија 11:5!  

Најбољи српски ватерполисти, троструки узастопни шампиони Европе, започели су одбрану титуле добром игром и сигурним тријумфом, после којег је селектор Дејан Савић дао кратак коментар утакмице, нагласивши одбрану.

"Деловала је врло добро. У нападу се видело да смо још тешки што је последица тешког рада и од наредног дана почиње освежавање екипе", рекао је Савић.

Андрија Прлаиновић, најбољи играч прошлог Европског првенства (одржаног у Београду) полако хвата ритам после паузе због повреде, која га је спречила да игра на Медитеранским играма, такмичењу које су "делфини" освојили у припреми за ЕП. 

"Почетак сигуран, могло је и више голова у њиховој мрежи. Недостајало нам је мало присебности, али то ће доћи временом. Ужелео сам се игре видело се. Остало је било доста добро. Сигурна одбрана и то је оно што нам је требало", рекао је Андрија Прлаиновић, стрелац три гола.

Његов саиграч Душан Мандић оценио је да екипа још има места за напредак.

"Можемо да будемо задовољни иако се видело да смо још помало тешки. Тренирали смо на затвореном базену тако да је оваква игра могла да се очекује. Одбрана је била како треба и то је најважније", рекао је Мандић.

Ватерполиста Милан Алексић задовољан је приступом утакмици.

"Задовољан сам уласком у утакмицу и одбраном која је била чврста. Мало смо били стегнути у нападу са неким исхитреним шутевима споља али сам сигуран да ће бити све боље", рекао је Алексић.

Следећи меч "делфини" ће играти у среду у 18.30 против Русије, која је у првом колу савладала Словачку, резултатом 12:6.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар