"Федерера ће ускоро стићи године!"

Џон Мекинро, бивши амерички тенисер, похвалио је Роџера Федерера, али и додао да он неће још дуго моћи да игра на највишем нивоу.

Тенис 18.07.2018 | 09:30
"Федерера ће ускоро стићи године!"
Мекинро је у интервјуу током Вимблдона за "Морген Пост" причао о Рафи и Роџеру, али и о будућности тениса.

"Невероватно је шта Роџер све успева, али не смемо да заборавимо да ове године пуни 37. Лакоћа са којом се креће по терену је невероватном, међутим мислим да ће га ускоро стићи године. То је нормално, то је живот", изјавио је Мекинро.

Мекинро није знао да предвиди када ће тачно доћи до тог очекиваног пада у игри Швајцарца, а као некога ко ће да наследи тренутне великане истиче младног немачког тенисера Александера Зверева. 

"Да ли ће се то десити ове године? Нема пуно играча који могу да га победе, то је сигурно. Што се тиче 'нове генерације', када причамо о неком ко може да замени Федерера и Надала, ја морам да истакнем Александера Зверева. Он поседује све што му је потребно да постане велики шампион", рекао је Мекинро. 

Темпераментни Американац је додао да ће тенис, када се повуку Надал и Федерер, "наставити да постоји" и да можда нећемо имате неке толико велике шампионе у будућности, али ће доћи неки нови момци са новим, посебним животним причама.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Радован

18.07.2018 07:59

Играће они бар још десетак година. Тешко да ће бити шанпиона као што су они.

ОДГОВОРИТЕ