"Federera će uskoro stići godine!"

Džon Mekinro, bivši američki teniser, pohvalio je Rodžera Federera, ali i dodao da on neće još dugo moći da igra na najvišem nivou.

Tenis 18.07.2018 | 09:30
"Federera će uskoro stići godine!"
Mekinro je u intervjuu tokom Vimbldona za "Morgen Post" pričao o Rafi i Rodžeru, ali i o budućnosti tenisa.

"Neverovatno je šta Rodžer sve uspeva, ali ne smemo da zaboravimo da ove godine puni 37. Lakoća sa kojom se kreće po terenu je neverovatnom, međutim mislim da će ga uskoro stići godine. To je normalno, to je život", izjavio je Mekinro.

Mekinro nije znao da predvidi kada će tačno doći do tog očekivanog pada u igri Švajcarca, a kao nekoga ko će da nasledi trenutne velikane ističe mladnog nemačkog tenisera Aleksandera Zvereva. 

"Da li će se to desiti ove godine? Nema puno igrača koji mogu da ga pobede, to je sigurno. Što se tiče 'nove generacije', kada pričamo o nekom ko može da zameni Federera i Nadala, ja moram da istaknem Aleksandera Zvereva. On poseduje sve što mu je potrebno da postane veliki šampion", rekao je Mekinro. 

Temperamentni Amerikanac je dodao da će tenis, kada se povuku Nadal i Federer, "nastaviti da postoji" i da možda nećemo imate neke toliko velike šampione u budućnosti, ali će doći neki novi momci sa novim, posebnim životnim pričama.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Radovan

18.07.2018 07:59

Igraće oni bar još desetak godina. Teško da će biti šanpiona kao što su oni.

ODGOVORITE