ЕП до 20: Србија са првог мјеста у 1/8-финала!

Новак Мусић опет јунак.

Кошарка 16.07.2018 | 19:00
ЕП до 20: Србија са првог мјеста у 1/8-финала!
Јуче је погодио одлучујућа слободна бацања вредна тријумфа над Италијом (79:78), а данас је опет Новак Мусић узрастао у једног од јунака победе Србије. У завршном колу такмичења у Групи Д, плејмејкер Орлића је био централна фигура против Шведске и постарао се да наш тим осигура лидерску позицију пред осмину финала – 88:67.

Мусић је за 24 минута проведена на паркету постигао 16 поена, шутирао је пет од 11 из игре, погодио две тројке из три покушаја, убацио сва четири слободна бацања и издвојио се у саставу селектора ВладаЈовановића на последњем сусрету групне фазе Првенства Европе у Немачкој. Осим првотимца Мега Бемакса, 16 поена постигао је и Бориша Симанић, док су двоцифрени били још Александар Аранитовић (15) и Милош Глишић (12).

На овај начин, наша репрезентација за узраст до 20 година завршила је испред Италије (савладала Исланд 81:56), Шведске и Исланда, а први сусрет нокаут фазе играће против последњег тима из Групе Ц, која се завршава вечерас. У оптицају су Румунија, Израел и Грчка.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар