EP do 20: Srbija sa prvog mjesta u 1/8-finala!

Novak Musić opet junak.

Košarka 16.07.2018 | 19:00
EP do 20: Srbija sa prvog mjesta u 1/8-finala!
Juče je pogodio odlučujuća slobodna bacanja vredna trijumfa nad Italijom (79:78), a danas je opet Novak Musić uzrastao u jednog od junaka pobede Srbije. U završnom kolu takmičenja u Grupi D, plejmejker Orlića je bio centralna figura protiv Švedske i postarao se da naš tim osigura lidersku poziciju pred osminu finala – 88:67.

Musić je za 24 minuta provedena na parketu postigao 16 poena, šutirao je pet od 11 iz igre, pogodio dve trojke iz tri pokušaja, ubacio sva četiri slobodna bacanja i izdvojio se u sastavu selektora VladaJovanovića na poslednjem susretu grupne faze Prvenstva Evrope u Nemačkoj. Osim prvotimca Mega Bemaksa, 16 poena postigao je i Boriša Simanić, dok su dvocifreni bili još Aleksandar Aranitović (15) i Miloš Glišić (12).

Na ovaj način, naša reprezentacija za uzrast do 20 godina završila je ispred Italije (savladala Island 81:56), Švedske i Islanda, a prvi susret nokaut faze igraće protiv poslednjeg tima iz Grupe C, koja se završava večeras. U opticaju su Rumunija, Izrael i Grčka.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar