Шест мјесеци од убиства Оливера

Питањем ко га је убио и по чијем налогу обиљежено је шест мјесеци од убиства лидера Грађанске иницијативе Србија, демократија, правда Оливера Ивановића у Косовској Митровици. Свјежи букети цвијећа и запаљене свијеће на плочи испред страначких просторија гдје су се окупили његови пријатељи и сарадници, као и швајцарски амбасадор у Приштини Жан-Хуберт Лебет потврђују да он неће бити заборављен.

Србија 16.07.2018 | 18:45
Шест мјесеци од убиства Оливера
Ипак, оно што брине, по мишљењу многих је неоткривање починиоца и недостатак информација докле се стигло са истрагом.

"Нисам могла ни да замислим да истрага Оливеровог убиства неће дати резултате оволико дуго времена, да и после шест месеци имамо само спекулације и нагађања. Никако ми се не свиђа то што је прошло оволико времена, јер се бојим да циљ и јесте управо одуговлачење које ће овај случај маргинализовати и бацити у заборав. Надам се да ће они који раде на случају ускоро имати неке конкретне информације и да ће починиоци овог гнуског злочина бити приведени правди" рекла је за "Новости" супруга Милена и додала да "Оливер то заслужује".

У сличном тону говорила је и потпредсједница ГИ СДП Ксенија Божовић која је позвала представнике тужилаштава из Београда и Приштине, али и међународне заједнице, да изађу у јавност са неком информацијом о истрази убиства и размисле о породици и сарадницима Оливера Ивановића који свакодневно чекају да сазнају истину.

"Једини нови детаљ за ових шест мјесеци јесте састанак Тужилаштва Београда и Приштине у Приштини, али нешто званично или неки детаљ са тог састанка до данашњег дана немамо ни ми, а колико видимо ни јавност", подвукла је Божовић.

Она је изразила забринутост због ћутања надлежних посљедњих мјесеци везано за истрагу о овом злочину.

"Или нешто знају или је неко умјешан у све то па желе да га заштите. Наше право је да сумњамо у све то, а њихово да нам одговоре. Свједоци смо како је истрага ишла од првог дана и рекли смо да се никада неће расветлити Ивановићево убиство. Међутим, хајде да верујемо да ће доћи дан када ће се сазнати ко је убио Оливера Ивановића", казала је Божовић.

Велико разочарење што је пола године прошло а што нема никакве информације о томе ко је убио Оливера Ивановића, ко је то наложио, ко су инспиратори тог злочина било је и у гласу адвоката Љубомира Пантовића.

"Упркос гласним најавама да ће бити спроведена брза и ефикасна истрага, да ће сви изаћи у јавност са подацима ко су ти људи који су скривили његову смрт и да ће јавност бити изненађена због тих података то се није десило. Нажалост, шест мјесеци је прошло , ништа се не дешава и мој утисак је да Оливера Ивановића по други пут убијају", рекао је Пантовић.

Помен
Свештенство манастира Високи Дечани на челу са игуманом Савом Јањићем одржало је помен у манастиру поводом шест месеци од убиства лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића. Родбина, пријатељи и поштоваоци рада и дјела ОливераИвановића окупили су се у суботу код његове вјечне куће, у алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

(новости.рс)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

недам Бату

16.07.2018 22:49

АВ је обећао да ће да открије убице. Шта би???????? Гдје је марк дјурићи??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Моји ви елитни...

17.07.2018 05:51

“Нећемо преговарати са Приштином док се не пронадје убица О. Ивановића и не формира ЗСО”...”У Уставу Србије и у Резолуцији 1244 пише све о статусу Косова.”....па опет АВ иде на ноге Тачију и лобира за некакав споразум и референдум о КиМ...

ОДГОВОРИТЕ