Šest mjeseci od ubistva Olivera

Pitanjem ko ga je ubio i po čijem nalogu obilježeno je šest mjeseci od ubistva lidera Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici. Svježi buketi cvijeća i zapaljene svijeće na ploči ispred stranačkih prostorija gdje su se okupili njegovi prijatelji i saradnici, kao i švajcarski ambasador u Prištini Žan-Hubert Lebet potvrđuju da on neće biti zaboravljen.

Srbija 16.07.2018 | 18:45
Šest mjeseci od ubistva Olivera
Ipak, ono što brine, po mišljenju mnogih je neotkrivanje počinioca i nedostatak informacija dokle se stiglo sa istragom.

"Nisam mogla ni da zamislim da istraga Oliverovog ubistva neće dati rezultate ovoliko dugo vremena, da i posle šest meseci imamo samo spekulacije i nagađanja. Nikako mi se ne sviđa to što je prošlo ovoliko vremena, jer se bojim da cilj i jeste upravo odugovlačenje koje će ovaj slučaj marginalizovati i baciti u zaborav. Nadam se da će oni koji rade na slučaju uskoro imati neke konkretne informacije i da će počinioci ovog gnuskog zločina biti privedeni pravdi" rekla je za "Novosti" supruga Milena i dodala da "Oliver to zaslužuje".

U sličnom tonu govorila je i potpredsjednica GI SDP Ksenija Božović koja je pozvala predstavnike tužilaštava iz Beograda i Prištine, ali i međunarodne zajednice, da izađu u javnost sa nekom informacijom o istrazi ubistva i razmisle o porodici i saradnicima Olivera Ivanovića koji svakodnevno čekaju da saznaju istinu.

"Jedini novi detalj za ovih šest mjeseci jeste sastanak Tužilaštva Beograda i Prištine u Prištini, ali nešto zvanično ili neki detalj sa tog sastanka do današnjeg dana nemamo ni mi, a koliko vidimo ni javnost", podvukla je Božović.

Ona je izrazila zabrinutost zbog ćutanja nadležnih posljednjih mjeseci vezano za istragu o ovom zločinu.

"Ili nešto znaju ili je neko umješan u sve to pa žele da ga zaštite. Naše pravo je da sumnjamo u sve to, a njihovo da nam odgovore. Svjedoci smo kako je istraga išla od prvog dana i rekli smo da se nikada neće rasvetliti Ivanovićevo ubistvo. Međutim, hajde da verujemo da će doći dan kada će se saznati ko je ubio Olivera Ivanovića", kazala je Božović.

Veliko razočarenje što je pola godine prošlo a što nema nikakve informacije o tome ko je ubio Olivera Ivanovića, ko je to naložio, ko su inspiratori tog zločina bilo je i u glasu advokata Ljubomira Pantovića.

"Uprkos glasnim najavama da će biti sprovedena brza i efikasna istraga, da će svi izaći u javnost sa podacima ko su ti ljudi koji su skrivili njegovu smrt i da će javnost biti iznenađena zbog tih podataka to se nije desilo. Nažalost, šest mjeseci je prošlo , ništa se ne dešava i moj utisak je da Olivera Ivanovića po drugi put ubijaju", rekao je Pantović.

Pomen
Sveštenstvo manastira Visoki Dečani na čelu sa igumanom Savom Janjićem održalo je pomen u manastiru povodom šest meseci od ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića. Rodbina, prijatelji i poštovaoci rada i djela OliveraIvanovića okupili su se u subotu kod njegove vječne kuće, u aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

(novosti.rs)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

nedam Batu

16.07.2018 22:49

AV je obećao da će da otkrije ubice. Šta bi???????? Gdje je mark djurići??

ODGOVORITE
Name

Moji vi elitni...

17.07.2018 05:51

“Nećemo pregovarati sa Prištinom dok se ne pronadje ubica O. Ivanovića i ne formira ZSO”...”U Ustavu Srbije i u Rezoluciji 1244 piše sve o statusu Kosova.”....pa opet AV ide na noge Tačiju i lobira za nekakav sporazum i referendum o KiM...

ODGOVORITE