Па да почнемо... Челси је окачио цијену на Азара!

Реал је близу ако је и Куртоа у пакету! Белгијанац хоће у Мадрид, ово је идеалан моменат за трансфер.

Фудбал 17.07.2018 | 23:45
Па да почнемо... Челси је окачио цијену на Азара!
Како нема ништа од Нејмара или Мбапеа, Реал Мадрид се фокусирао на довођење Едена Азара и означио Белгијанца као главно појачање за ово лета. Азар би требало да буде Галактико који ће заменити КристијанаРоналда у Мадриду. Али неће то ићи тако лако као што су Краљевићи помислили...

Иако играч има жељу да пређе у Реал, Челси га неће пустити без борбе. Како сазнаје угледни Тајмс, Челси је одредио цену за прву звезду – 200.000.000 фунти. У преводу, то је 226.500.000 евра! Челси сматра да Азар не вреди ништа мање од Нејмара којег је ПСЖ летос платио 222.000.000 евра. И поставио је цену која значи и нови светски рекорд.

Реал је спреман да почне преговоре и да уђе у њих са понудом од 170.000.000 евра, јаваљу белгијски медији. Тачније, то је максимална цену коју би Реал пристао да плати. Али постоји још једна прича. Реал ће платити 200.000.000 евра Плавцима ако им уз Азара дају и Тиба Куртоу. Белгијски голман такође жели да се врати у Шпанију како би био ближе деци која живе у Мадриду са његовом бившом девојком. А изгледа да ни Челси нема ништа против јер данима ради на довођењу Алисона из Роме.

Дакле, Реал би могао да издвоји 200.000.000 евра за Белгијанце у пакету. Почетна цена од 226.000.000 евра је превише и за Реал.

Кључну улогу би требало да одигра Азар. Он је већ најавио да је после шест дивних година у Челсију можда дошло време за нову страницу у каријери. Одбио је продужетак уговора и годишњу плату од 18.000.000 евра. С обзиром да је ушао у претпоследњу годину уговора, ово је идеалан моменат за продају по максималној цени. Већ следећег лета би Челси био у далеко тежој позицији попут Арсенала са АлексисомСанчезом и могао би да изгуби много новца на Азаровој продаји. Овога лета се ломи, а како Азара неће да продужи уговор, продаја је једино решење.

Реал Мадрид је клуб за који Азар навија од детињства, Зидан му је био идол и неће пропустити ову шансу јер је питање да ли ће Реал бити заинтересован и наредног лета када би могла да се отворе врата за доласке Нејмара или Мбапеа.

Цена је одређена, преговори могу да почну... Не треба заборавити да Белгијанца жели и Барселона, али за њу је ова цена тек прескупа. Реал је фаворит.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар