Pa da počnemo... Čelsi je okačio cijenu na Azara!

Real je blizu ako je i Kurtoa u paketu! Belgijanac hoće u Madrid, ovo je idealan momenat za transfer.

Fudbal 17.07.2018 | 23:45
Pa da počnemo... Čelsi je okačio cijenu na Azara!
Kako nema ništa od Nejmara ili Mbapea, Real Madrid se fokusirao na dovođenje Edena Azara i označio Belgijanca kao glavno pojačanje za ovo leta. Azar bi trebalo da bude Galaktiko koji će zameniti KristijanaRonalda u Madridu. Ali neće to ići tako lako kao što su Kraljevići pomislili...

Iako igrač ima želju da pređe u Real, Čelsi ga neće pustiti bez borbe. Kako saznaje ugledni Tajms, Čelsi je odredio cenu za prvu zvezdu – 200.000.000 funti. U prevodu, to je 226.500.000 evra! Čelsi smatra da Azar ne vredi ništa manje od Nejmara kojeg je PSŽ letos platio 222.000.000 evra. I postavio je cenu koja znači i novi svetski rekord.

Real je spreman da počne pregovore i da uđe u njih sa ponudom od 170.000.000 evra, javalju belgijski mediji. Tačnije, to je maksimalna cenu koju bi Real pristao da plati. Ali postoji još jedna priča. Real će platiti 200.000.000 evra Plavcima ako im uz Azara daju i Tiba Kurtou. Belgijski golman takođe želi da se vrati u Španiju kako bi bio bliže deci koja žive u Madridu sa njegovom bivšom devojkom. A izgleda da ni Čelsi nema ništa protiv jer danima radi na dovođenju Alisona iz Rome.

Dakle, Real bi mogao da izdvoji 200.000.000 evra za Belgijance u paketu. Početna cena od 226.000.000 evra je previše i za Real.

Ključnu ulogu bi trebalo da odigra Azar. On je već najavio da je posle šest divnih godina u Čelsiju možda došlo vreme za novu stranicu u karijeri. Odbio je produžetak ugovora i godišnju platu od 18.000.000 evra. S obzirom da je ušao u pretposlednju godinu ugovora, ovo je idealan momenat za prodaju po maksimalnoj ceni. Već sledećeg leta bi Čelsi bio u daleko težoj poziciji poput Arsenala sa AleksisomSančezom i mogao bi da izgubi mnogo novca na Azarovoj prodaji. Ovoga leta se lomi, a kako Azara neće da produži ugovor, prodaja je jedino rešenje.

Real Madrid je klub za koji Azar navija od detinjstva, Zidan mu je bio idol i neće propustiti ovu šansu jer je pitanje da li će Real biti zainteresovan i narednog leta kada bi mogla da se otvore vrata za dolaske Nejmara ili Mbapea.

Cena je određena, pregovori mogu da počnu... Ne treba zaboraviti da Belgijanca želi i Barselona, ali za nju je ova cena tek preskupa. Real je favorit.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar